Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorAkarca, Gökhan
dc.contributor.authorDemirkol, Dilek
dc.date.accessioned2019-12-13T11:49:09Z
dc.date.available2019-12-13T11:49:09Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/7436
dc.description.abstractBu araştırmada, farklı oranlarda nitrit ve nisin ilaveleriyle üretilen sucuk hamurlarına et ve et ürünlerinde gelişmesi muhtemel dört öncelikli gıda patojeni(Escherichia coli, Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes) inoküle edilmiş ve fermente edilerek olgunlaşması tamamlandıktan sonra kontrol numuneleriyle kıyaslanarak gıda patojenlerindeki sayıların logaritmik olarak değişimleri incelenmiştir. 7. gün sonunda incelenen patojen sayılarına göre inoküle edilen gıda patojenleri içerisinde nisin’in inhibe edici etkisinin en fazla olduğu patojenin Staphylococcus aureus, en az etkili olduğu patojenin ise Salmonella spp. olduğu gözlenmekle birlikte nitrit yerine nisin kullanımının genel olarak bu dört patojen üzerinde inhibe edici özelliğe sahip olduğu gözlenmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study, four primary food pathogens (Escherichia coli, Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes), which are likely to develop in meat and meat products with different ratios of nitrite and nisin additions, were inoculated and fermented and compared with the control samples. logarithmic changes were investigated. At the end of the 7 th day, the pathogen in which the inhibitory effect of nisin was the most abundant in the inoculated food pathogens according to the number of pathogens examined was Staphylococcus aureus, and the least effective pathogen was Salmonella spp. It has been observed that the use of nisine instead of nitrite has an inhibitory property on these four pathogens.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFermente Sucuken_US
dc.subjectNitriten_US
dc.subjectNisinen_US
dc.subjectPatojen Mikroorganizmaen_US
dc.titleFermente sucuklarda nitrit yerine nisin kullanımının bazı gıda patojenleri üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effects of the use of nıtrıte in fermented sucks on some food pathogenesen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentMühendislik Fakültesien_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage82en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster