Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorAkdeniz, Bilge
dc.contributor.authorBuluntekin, Hakkı Faruk
dc.date.accessioned2019-12-19T13:22:25Z
dc.date.available2019-12-19T13:22:25Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/7535
dc.description.abstractBu araştırmada, çeşit olarak tescil edilen Sultani Çekirdeksiz Üzüm klonlarına ait dört farklı tipin hasat sonu ve kuru üzüm verileri ile rehidrasyon özellikleri incelenmiştir. Bu çeşitler Sultan1 (S1), Sultan7 (S7), Manisa Sultanı (MS) ve Altın Sultani(AS)’dir. Kuru üzümler yaklaşık %30 nem civarında orta nemli hale getirilip yenilebilir kaplama uygulaması yapılmıştır. Bu sayede her 4 çeşide ait elde edilen kaplama yapılmayan orta nemli kuru üzümler (N), yenilebilir kaplama uygulanmış kuru üzümler (K), sulu tarçın ekstresi uygulanmış yenilebilir kaplamalı kuru üzümler (T) olmak üzere 12 ürün elde edilmiştir. Bu ürünlerin su aktivitesi, toplam titre edilebilir asitlik, renk (L,a,b,C*,h°) ve sertlik özellikleri ile duyusal özellikleri incelenmiştir. Sonuç olarak bu ürünlerin tüketime değer, piyasaya sürülebilir alternatif bir kuru üzüm değerlendirme şekli olabileceği düşünülmektedir.en_US
dc.description.abstractIn this research, harvest and raisin data and also rehydration properties of four different types of Sultani Seedless Grape clones registered as varieties were investigated. These varieties were Sultan1 (S1), Sultan7 (S7), Manisa Sultanı (MS) and Altın Sultani (AS). Dried raisins were made at about 30% moderate moisture and edible coating was applied. In this way, 12 products were obtained from all 4 varieties of moderate moistured raisins. These were only moderate moistured raisins (N), moderate moistured and edible coated raisins (K) moderate moistured and edible coated raisins with aqueous cinnamon extract (T). Water activity, total titratable acidity, color (L, a, b, C*, h°) and hardness and sensory properties of these products were investigated. As a result, it is thought that these products may be an alternative form of raisin evaluation that can be put on the market, worth consuming.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSultani Çekirdeksiz Üzümen_US
dc.subjectYenilebilir Kaplamaen_US
dc.subjectOrta Nemli Gıdaen_US
dc.subjectEngel Teknolojisien_US
dc.titleYenilebilir kaplama işleminin orta nemli sultani çekirdeksiz üzüm kalitesi üzerine etkisinin incelenmesien_US
dc.title.alternativeInvestıgetıon of the effect of edıble coatıng process on the qualıty of ıntermedıate moısture sultanı seedless grapeen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentMühendislik Fakültesien_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage70en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.contributor.institutionauthorBuluntekin, Hakkı Faruk


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster