Afyon Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümünün laboratuvarlarını bölge sanayicilerinin teknik eğitim ve Ar-Ge ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde modernizasyonu
Özet
Bu araştırma, 2014-2015 yılında 19 buğday çeşidi ile kuru koşullarda, tane verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla Afyonkarahisar merkez lokasyonunda yürütülmüştür.. Tane verimi ve bazı kalite özellikleri (protein miktarı, zeleny sedimantasyon, gluten indeksi) incelenmiştir.
Çalışmada protein oranı % 10.60-13.90, gluten indeks değeri % 66.70 -98.40, Zeleny sedimantasyon değeri 20.30-59.80 ml arasında değişmiştir. Denemede incelenen çeşitlerin verim ve kalite özellikleri arasında önemli korelasyonlar tespit edilmiştir. This research was conducted to determine grain yield and some quality traits of 19
wheat varieties in dry conditions and location in the center of Afyonkarahisar in 2014-
2015 growing seasons. Grain yield and some quality characteristics (protein content,
Zeleny sedimentation, gluten index) were examined.
According to the results including means ranged between; Protein content 10.60-13.90 %, gluten index value of 66.70 -98.40 %, Zeleny sedimentation value 20.30-59.80 ml
was found. The experiment has been found significant correlations between traits.
Kaynak
15.MYO.ALTY.01Cilt
15.MYO.ALTY.01Bağlantı
https://hdl.handle.net/11630/7791Koleksiyonlar
- Projeler [5]