Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKalkan Özgür
dc.contributor.authorMaden, Besim
dc.contributor.authorYalçın, Seda
dc.date.accessioned2019-12-31T09:06:16Z
dc.date.available2019-12-31T09:06:16Z
dc.date.issued20.08.2016en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/7791
dc.description.abstractBu araştırma, 2014-2015 yılında 19 buğday çeşidi ile kuru koşullarda, tane verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla Afyonkarahisar merkez lokasyonunda yürütülmüştür.. Tane verimi ve bazı kalite özellikleri (protein miktarı, zeleny sedimantasyon, gluten indeksi) incelenmiştir. Çalışmada protein oranı % 10.60-13.90, gluten indeks değeri % 66.70 -98.40, Zeleny sedimantasyon değeri 20.30-59.80 ml arasında değişmiştir. Denemede incelenen çeşitlerin verim ve kalite özellikleri arasında önemli korelasyonlar tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThis research was conducted to determine grain yield and some quality traits of 19 wheat varieties in dry conditions and location in the center of Afyonkarahisar in 2014- 2015 growing seasons. Grain yield and some quality characteristics (protein content, Zeleny sedimentation, gluten index) were examined. According to the results including means ranged between; Protein content 10.60-13.90 %, gluten index value of 66.70 -98.40 %, Zeleny sedimentation value 20.30-59.80 ml was found. The experiment has been found significant correlations between traits.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBuğdayen_US
dc.subjectGlutenen_US
dc.subjectSedimantasyonen_US
dc.titleAfyon Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümünün laboratuvarlarını bölge sanayicilerinin teknik eğitim ve Ar-Ge ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde modernizasyonuen_US
dc.title.alternativeThe modernization of laboratory of Afyon Vocational School Food Processing Department which provides technical training and Research – Development reguirements of local industryen_US
dc.typeprojecten_US
dc.relation.journal15.MYO.ALTY.01en_US
dc.departmentAfyon Meslek Yüksekokuluen_US
dc.identifier.volume15.MYO.ALTY.01en_US
dc.relation.publicationcategoryProjeen_US
dc.contributor.institutionauthorKalkan, Özgür
dc.contributor.institutionauthorMaden, Besim
dc.contributor.institutionauthorYalçın, Seda


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster