Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSandıkcı, Mustafa
dc.contributor.authorMutlu, Asilhan Semih
dc.contributor.authorMutlu, Hülya
dc.date.accessioned2020-01-06T10:41:55Z
dc.date.available2020-01-06T10:41:55Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.urihttps://jotags.org/2019/vol7_issue4_article39.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/7924
dc.description.abstractKültürün gelecek kuşaklara aktarılmasında ve kültürel değerlerin korunmasında müzelerin etkisi büyüktür. Müzelerin sergilenme şekilleri, ziyaretçilerin müze hakkında bilgileri hatırlama ve farklı bir deneyim edinme açısından önemlidir. Bu noktadan hareketle, çalışmanın amacı Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nin sergilenme şekillerini tespit etmektir. Çalışmada nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Araştırma verileri gözlem formu kullanılarak gözlem tekniği ile toplanmıştır. Araştırmada söz konusu müzede ağırlıklı olarak durağan sergileme tekniklerinin kullanıldığı tespit edilmiştir. Özellikle vitrin içi sergileme, mankenler, bilgi panoları ve görsellerin çoğunlukta olduğu belirlenmiştir. Dinamik sergileme tekniklerinden ise video gösterimi tekniği tercih edildiği tespit edilmiştir. Çalışmanın son bölümünde gastronomi temalı müzelerin sergilenme şekillerine yönelik öneriler sunulmuştur.en_US
dc.description.abstractCultural influence is great in conveying the culture to future generations and preserving cultural values. The way the museums are exhibited is important in terms of recalling information about the museum and getting a different experience. From this point of view, the aim of working is to determine the exhibition forms of Gaziantep Emine Gögüs Culinary Museum. Qualitative research method was used in the study. Survey data were collected by observation technique using observation form. In the survey, it was determined that stationary display techniques were used predominantly in the museum. In particular, it has been determined that display cases, mannequins, information boards and visuals are in the majority. It has been found that video display technique is preferred to dynamic display techniques. In the last part of the work, suggestions on the ways of exhibiting gastronomybased museums were presented.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGastronomi Müzesien_US
dc.subjectEmine Göğüş Mutfak Müzesien_US
dc.subjectMutfak Kültürüen_US
dc.subjectGastronomy Museumsen_US
dc.subjectCulinary Cultureen_US
dc.subjectEmine Gögüs Culinary Museumen_US
dc.titleEmine Göğüş Mutfak Müzesi sergileme şekillerien_US
dc.title.alternativeEmine Gögüs Culinary Museum exhibition formsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.authorid0000-0003-4652-7011en_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.startpage3045en_US
dc.identifier.endpage3059en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US
dc.contributor.institutionauthorSandıkcı, Mustafa
dc.contributor.institutionauthorMutlu, Asilhan Semih


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster