Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBoyraz, Mehmet
dc.contributor.authorMutlu, Asilhan Semih
dc.contributor.authorMutlu, Hülya
dc.date.accessioned2020-01-07T10:17:08Z
dc.date.available2020-01-07T10:17:08Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.issn2148-2489
dc.identifier.urihttp://www.asosjournal.com/DergiTamDetay.aspx?ID=14575
dc.identifier.urihttps://www.doi.org/10.16992/ASOS.14575
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/7979
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı ulusal aşçılık yarışmalarında yer alan katılımcıların bu etkinlikler hakkındaki algılama, tutum ve beklentilerinin değerlendirilmesi ve bunların katılımcıların sosyo-demografik özelliklerine göre farklılaşıp farklılaşmadığının tespit edilmesidir. Bu doğrultuda altı farklı hipotez kurulmuştur. Araştırmanın evrenini, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞKAPON) tarafından 16-18 Mart 2018 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da düzenlenen 1. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası’na katılan yarışmacılar oluşturmaktadır. Nicel olarak tasarlanmış olan bu araştırmada veri toplama aracı olarak anket tekniği kullanılmış ve organizasyonun gerçekleştirildiği günlerde farklı kategorilerde katılım sağlayan 130 yarışmacıya anket uygulanmıştır. Elde edilen verilerin çözümlenmesine ilişkin istatistik paket programı aracılığıyla tanımlayıcı istatistik, frekans ile güvenilirlik analizi, Mann Whiney U testi ve Kruskal Wallis testi yapılmıştır. Bu doğrultuda, katılımcıların aşçılık yarışmasına yönelik algı, tutum ve beklentilerinin cinsiyet, yaş, en son mezun olunan okul türü, yıllık katılım sağlanan yarışma sayısı, yarışma kategorisi, yarışma alanı ya da yarışmaya katılma şekli değişkenleri açısından herhangi bir farklılık göstermediği ortaya çıkmıştır.en_US
dc.description.abstractThe aim of the research is; to determine whether perceptions, attitudes and expectations of participants in the national cookery competitions differ according to the socio-demographic characteristics of the participants. In this regard, the research has six different hypotheses. The population of the research constitutes competitors participating in the 1st National Cookery and Pastry Championship organized by the Confederation of All Chefs and Pastry Cook (TAŞKAPON) at 16-18 of March 2018 in Afyonkarahisar. In this quantitatively designed research, survey technique was used as data collection tool and a questionnaire was applied during the days of organization, to 126 competitors who participated in different categories. Descriptive statistics, analysis of frequency and reliability, Mann Whitney U test and Kruskal Wallis test were performed by means of a statistical package program for the analysis of obtained data. In this respect, it has been found that the perceptions, attitudes and expectations of participants about culinary competition do not show any difference in terms of gender, age, latest graduated school type, number of competitions held annually, competition category, competition area or the kind of participating in the competition variables.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherThe Journal of Academic Social Sciencesen_US
dc.identifier.doi10.16992/ASOS.14575en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAşçılık Yarışmasıen_US
dc.subjectTutumen_US
dc.subjectUlusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasıen_US
dc.subjectTaşkaponen_US
dc.subjectAfyonkarahisaren_US
dc.subjectAşçıen_US
dc.subjectPastaen_US
dc.subjectYarışmaen_US
dc.subjectCulinary Competitionen_US
dc.subjectAttitudeen_US
dc.subjectNational Chefs and Pastry Championshipen_US
dc.subjectTaşkaponen_US
dc.subjectChefsen_US
dc.subjectPastryen_US
dc.titleAşçılık yarışması katılımcılarının tutumlarının belirlenmesi: Ulusal aşçılar ve pastacılar şampiyonası örneğien_US
dc.title.alternativeDetermination of attitudes of culinary competition participants: The case of national cookery and pastry championshipen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalThe Journal of Academic Social Sciencesen_US
dc.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6755-1999en_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.startpage468en_US
dc.identifier.endpage482en_US
dc.identifier.issue85en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası - Editör Denetimli Dergien_US
dc.contributor.institutionauthorBoyraz, Mehmet
dc.contributor.institutionauthorMutlu, Asilhan Semih
dc.contributor.institutionauthorMutlu, Hülya


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

  • Makaleler [28]
    Makale, olgu sunumu, editöre mektup vb.

Basit öğe kaydını göster