Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇetin, Ahmet
dc.contributor.authorBoyraz, Mehmet
dc.contributor.authorÖzer, Songül
dc.date.accessioned2020-01-07T11:45:33Z
dc.date.available2020-01-07T11:45:33Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.citationÇetin, A , Boyraz, M , Özer, S . (2019). Otel Çalışanların İş Motivasyonu ve Çeşitli Demografik Değişkenlere Göre Farklılaşması: Denizli Şehir Otellerinde Bir Araştırma. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi , 22 (2) , 601-614 . DOI: 10.29249/selcuksbmyd.589738en_US
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/doi/10.29249/selcuksbmyd.589738
dc.identifier.urihttps://www.doi.org/10.29249/selcuksbmyd.589738
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/7983
dc.description.abstractBu çalışma turizm sektörü içerisinde önemli bir yere sahip otel işletmeleri çalışanlarının iş motivasyonlarının belirlenmesi ve otel departmanlarına göre çalışanların iş motivasyonlarındaki farklılıkların ortaya konması amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma Denizli ilindeki dört ve beş yıldızlı şehir otellerinde gerçekleştirilmiştir. Çalışmada otel işletmelerinin temel hizmet alanlarını oluşturan kat hizmetleri, servis, ön büro ve mutfak çalışanlarından yüz yüze anket yöntemiyle veri toplanmıştır. Araştırmadan elde edilen verilerin değerlendirilmesi sonucunda, çok boyutlu iş motivasyonu ölçeğinin alt boyutlarında kişisel düzenleme ve içsel motivasyon alt boyutlarında otel çalışanları arasında cinsiyete göre farklılık oluştuğu, diğer boyutlarda anlamlı bir fark olmadığı belirlenmiştir. Departmanlara göre ise, ön büro ile mutfak ve kat hizmetleri departmanları arasında motive olmama alt boyutunda ve servis ile mutfak arasında içe yansıtılan düzenleme alt boyutunda farklılık olduğu belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out in order to determine the motivation of the employees in the hotel enterprises which have an important place in the tourism sector and according to the departments of the hotel, to find out the differences in the work motivations of employees. The study was conducted in four and five-star city hotels in Denizli. In the study, data were gathered by face to face survey method, from the House Keeping, Service, Front Office and Kitchen which constitute the basic service areas of hotel enterprises. As a result of the data obtained from the study, it has been determined that there is a significant difference according to gender among employees in “identified regulation sub-dimension” of the scale and in the other subscales there is no significant differences. According to the departments, it is determined that there is a difference in the “amotivation sub-dimension” between the front office with the kitchen and housekeeping, and determined that there is a difference in “introjected regulation sub-dimension” between service and kitchenen_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.29249/selcuksbmyd.589738en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÇok Boyutlu İş Motivasyonlarıen_US
dc.subjectŞehir Otellerien_US
dc.subjectDenizlien_US
dc.subjectMulti-Dimensional Work Motivationen_US
dc.subjectCity Hotelsen_US
dc.subjectOtelen_US
dc.subjectHotelen_US
dc.subjectCityen_US
dc.titleOtel çalışanların iş motivasyonu ve çeşitli demografik değişkenlere göre farklılaşması: Denizli şehir otellerinde bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeWork motivation of hotel employees and differentiation according to various demographic variables: A research in Denizli city hotelsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalSelçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisien_US
dc.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6755-1999en_US
dc.identifier.volume22en_US
dc.identifier.startpage601en_US
dc.identifier.endpage614en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US
dc.contributor.institutionauthorBoyraz, Mehmet


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster