Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGördük, Özge
dc.date.accessioned2021-07-29T08:55:48Z
dc.date.available2021-07-29T08:55:48Z
dc.date.issued24.02.2021en_US
dc.identifier.citationGorduk, O . (2021). Voltammetric Determination of Vanillin in Commercial Food Products Using Electrochemically Fabricated Graphene Oxide Modified Electrode . Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi , 21 (1) , 84-96 . DOI: 10.35414/akufemubid.819216en_US
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/akufemubid/issue/60443/819216
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.35414/akufemubid.819216
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/8949
dc.description.abstractDetermination of vanillin, which is used increasingly common in the food, beverage, and drug industry, is important for human health. Therefore; it is essential to determine the amount of vanillin using a fast, simple and reliable method. In this study; an electrode modified with graphene oxide prepared in one-step, in a one-pot, with an environmentally friendly method, was prepared and used for the electrochemical determination of vanillin (VAN), as flavoring. The electrochemically fabricated graphene oxide electrode (EGO/GE) was prepared by electrochemically producing the graphene oxide structure on the graphite electrode surface. The characterization of the prepared EGO/GE was performed using techniques such as field emission scanning electron microscopy and atomic force microscopy and it was concluded that the proposed EGO/GE material was successfully prepared. While the investigation of the electrochemical behavior of the VAN was performed by the cyclic voltammetry, the differential pulse voltammetry method was used for the voltammetric determination. It was determined that EGO/GE, is used in the electrochemical determination of VAN, exhibits high electrocatalytic performance, a wide linear range (0.1-1000 µM), and a low detection limit (0.05 µM) compared to unmodified GE. The selectivity of the prepared sensor was studied in the presence of ions and organic substances. The sensor (EGO/GE) was used for VAN detection in ice-cream, coffee, and cookie samples and high recovery values were obtained. As a result of the stability and reproducibility studies carried out for the sensor, it has been observed that it is quite stable and suitable for reproduction.en_US
dc.description.abstractGıda, içecek ve ilaç sanayisinde kullanımı giderek yaygınlaşan vanilinin belirlenebilmesi insan sağlığı açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle; hızlı, basit ve güvenilir bir yöntemle vanilin miktarının belirlenmesi esastır. Bu çalışmada; tek basamakta, tek kapta, çevre dostu bir yöntem ile hazırlanan grafen oksit ile modifiye edilmiş elektrot hazırlanmış ve bir aroma verici olan vanilinin (VAN) elektrokimyasal olarak tespiti için kullanılmıştır. Elektrokimyasal olarak üretilen grafen oksit elektrot (EGO/GE), grafen oksit yapısının grafit elektrot yüzeyinde elektrokimyasal olarak üretilmesi ile hazırlanmıştır. Hazırlanan EGO/GE'nun karakterizasyonu, alan emisyon taramalı elektron mikroskobisi ve atomik kuvvet mikroskobisi gibi teknikler kullanılarak gerçekleştirilmiş ve önerilen EGO/GE materyalin başarılı bir şekilde hazırlandığı sonucuna varılmıştır. VAN'in elektrokimyasal davranışının incelenmesi dönüşümlü voltametri ile gerçekleştirilirken, voltametrik tayini için diferansiyel puls voltametri yöntemi kullanılmıştır. VAN’in elektrokimyasal belirlenmesinde kullanılan, EGO/GE'un, modifiye edilmemiş GE’a kıyasla yüksek elektrokatalitik performans, geniş doğrusal aralık (0,1-1000 µM) ve düşük algılama limiti (0,05 µM) sergilediği belirlenmiştir. Hazırlanan sensörün seçiciliği, iyonlar ve organik maddeler varlığında incelenmiştir. Sensör (EGO/GE), dondurma, kahve ve kurabiye örneklerinde VAN tespiti için kullanılmış ve yüksek geri kazanım değerleri elde edilmiştir. Sensör için gerçekleştirilen stabilite ve tekrar üretilebilirlik çalışmaları sonucunda, oldukça kararlı ve tekrar üretime uygun olduğu gözlemlenmiştir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doi10.35414/akufemubid.819216en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVanillinen_US
dc.subjectGraphene Oxideen_US
dc.subjectVoltammetryen_US
dc.subjectChoronoamperometryen_US
dc.subjectFlavoringen_US
dc.subjectVanilinen_US
dc.subjectGrafen Oksiten_US
dc.subjectVoltametrien_US
dc.subjectKronoamperometrien_US
dc.subjectAroma Vericien_US
dc.titleVoltammetric determination of vanillin in commercial food products using electrochemically fabricated graphene oxide modified electrodeen_US
dc.title.alternativeElektrokimyasal olarak üretilmiş grafen oksit modifiye elektrot kullanılarak ticari gıda ürünlerinde vanilinin voltametrik tayinien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAfyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümüen_US
dc.authorid0000-0003-1370-7534en_US
dc.identifier.volume21en_US
dc.identifier.startpage84en_US
dc.identifier.endpage96en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster