Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorPamuk, Şebnem
dc.contributor.authorDemirel, Yağmur Nil
dc.contributor.authorGürler, Zeki
dc.date.accessioned2021-09-20T11:09:04Z
dc.date.available2021-09-20T11:09:04Z
dc.date.issued30.06.2019en_US
dc.identifier.citationPamuk, Ş. , Demirel, Y. N. & Gürler, Z. (2019). Afyonkarahisar İli’nde Satışa Sunulan Çupra (Sparus aurata) ve Levrek (Dicentrarchus labrax) Balıklarının Mikrobiyolojik Kalitelerinin Araştırılması . Kocatepe Veterinary Journal , 12 (2) , 150-157 . DOI: 10.30607/kvj.526068en_US
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/kvj/issue/43573/526068
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.30607/kvj.526068
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/9179
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, Afyonkarahisar‟da balıkçılarda satışa sunulan balıkların (çupra ve levrek) mikrobiyolojik kalite düzeylerinin belirlenmesidir. Çalışmada, 14 farklı balıkçıdan rastgele seçilen 82 adet (43 çupra, 39 levrek) balık satın alınarak, mikrobiyolojik analizleri yapılmıştır. Buna göre; çupra ve levrek balıklarından izole edilen mikroorganizma aralıkları sırasıyla; 5.0-7.88/4.90-7.34 log10 mL-1 AMGC; 3.30-7.17/3.90-7.54 log10 mL-1 psikrofil mikroorganizma; 1.30-5.89/1.30-4.53 log10 mL-1 stafilokok/mikrokok; sadece çupra balığında 2.30-4.14 log10 mL-1 S. aureus ; 1.30-6.49/1.30-6.11 log10 mL-1 laktik asit bakterisi (LAB); 1.30-6.55/1.30-7.14 log10 mL-1 enterobakteri, 1.30-6.62/1.30-6.60 log10 mL-1 total koliform ve 1.30-4.30/1.30-4.47 log10 mL-1 düzeylerinde E. coli izole edilmiştir. Örneklerin %1.2‟sinden (çupra balığı) Salmonella spp. identifiye edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study is to determine the microbiological quality levels of fish (Sparus aurata and Dicentrarchus labrax) sold in fishermen in Afyonkarahisar. In this study, 82 fish samples randomly selected and purchased from 14 different retail points were microbiologically analyzed. According to this; the microorganism ranges isolated from 43 Sparus aurata and 39 Dicentrarchus labrax were; 5.0-7.88/4.90-7.34 log10 mL-1 TVBC; 3.30-7.17/ 3.90-7.54 log10 mL-1 psychrophilic microorganism; 1.30-5.89/ 1.30-4.53 log10 mL-1 staphylococcus / micrococcus, only in Sparus aurata 2.30-4.14 log10 mL-1 S. aureus; 1.30-6.49/1.30-6.11 log10 m-1 lactic acid bacteria (LAB); 1.30-6.55/ 1.30-7.14 log10 mL-1 enterobacteria, 1.30-6.62/1.30-6.60 log10 mL-1 total coliform and 1.30-4.30/1.30-4.47 log10 mL-1 levels E. coli and 1.2% of the samples (from Sparus aurata) Salmonella spp., were identified respectively.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doi10.30607/kvj.526068en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBalık, Deniz Ürünüen_US
dc.subjectMikrobiyal Kontaminasyonen_US
dc.subjectMikrobiyolojik Kaliteen_US
dc.titleAfyonkarahisar ili’nde satışa sunulan çupra (sparus aurata) ve levrek (dicentrarchus labrax) balıklarının mikrobiyolojik kalitelerinin araştırılmasıen_US
dc.title.alternativeInvestigation of the microbiological quality of sea breeding (sparus aurata) and sea bass (dicentrarchus labrax) fishes in Afyonkarahisar provinceen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Veteriner Fakültesi, Besin-Gıda Hijyeni ve Teknolojileri Bölümüen_US
dc.authorid0000-0001-7227-3364en_US
dc.authorid0000-0002-1309-0936en_US
dc.authorid0000-0002-9037-2945en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.startpage150en_US
dc.identifier.endpage157en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorPamuk, Şebnem
dc.contributor.institutionauthorDemirel, Yağmur Nil
dc.contributor.institutionauthorGürler, Zeki


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster