Yazar "Şevik, Ramazan" için Tezler listeleme
-
Köftelerin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Öğütülmüş Çörekotunun Etkisinin Belirlenmesi
Ateş, Gülşah (2014)Bu araştırmada, öğütülmüş çörekotu tohumunun köftelerin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi incelenmiştir. Çalışmada çörek otu tohumu içermeyen grup kontrol örneği (S0) olarak, 35°C’de 30 dk ısıl işlem uygulanarak ... -
LEVREK (Dicentrarchus Labrax ) VE SAZAN (Cyprinus carpio) BALIKLARININ FERMENTE SUCUĞA İŞLENEBİLİRLİĞİ VE DEPOLAMA SIRASINDA OLUŞAN BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİMLER
Çiltaş, Arif Hasan (2009)Bu araştırmada Levrek (Dicentrarchus labrax ) ve Sazan (Cyprinus carpio) balıklarının, balık sucuğuna işlenebilirliği ve olgunlaşmadan sonra balık sucuğundaki değişimleri belirlenmiştir. Sucuk için kullanılan balık ... -
Mikroenkapsüle L. acidophilus ilave edilerek üretilen dondurmaların depolanması sırasında bazı fizikokimyasal tekstürel termal ve mikroyapısal özelliklerindeki değişimlerin belirlenmesi
Kılınç, Mehmet (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021)Son yıllarda mikroenkapsülasyon yeni bir teknoloji olarak araştırmacıların ilgisini çeken güncel araştırma konularından biridir. Mikroenkapsülasyon işleminde araştırmacıların yeni bir enkapsülasyon yöntemi ya da yeni bir ... -
Turşuluk hıyarların meyve kalitesinin belirlenmesi
Saraçoğlu, İbrahim Osman (2013)Afyonkarahisar ili “kornişon” tipi hıyar üretiminde İzmir-Ödemiş ile birlikte Türkiye’ nin en önemli üretim merkezlerinden biridir. İlde 2010 yılında Türkiye üretiminin %25 i gerçekleşmiştir. Özellikle dış talebe ... -
Tüketime Sunulan Yoğurtlarda Bazi Katki Maddelerinin (Nişasta, Jelatin, Natamisin) Kullanimi Ve Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesine Yönelik Piyasa Araştirmasi
Koçak, Kezban (2013)Bu araştırmada, marketlerde satışa sunulan 14 tanesi ulusal, 6 tanesi yerel üretim yapan toplam 20 farklı markadaki yoğurt örneklerinde, stabilizör olarak nişasta ve jelatin, koruyucu olarak natamisin gibi bazı katkı ...