Başlık için Tezler listeleme
Toplam kayıt 936, listelenen: 845-864
-
Travertenlere Uygulanan Çimentolu Dolguların Kalitesinin Artırılması
(2014)Ülkemiz ekonomisinin kalkınmasında önemli faktörlerden birisi de mevcut yeraltı kaynaklarımızı doğru kullanabilmektir. Birçok yeraltı kaynağında oldugu gibi çok önemli doğal taş rezervlerimiz mevcuttur. Doğal taş sektörünün ... -
TRITICUMAESTIVUML. VE TRITICUMDURUMDESF.’UN BAZI ÇEŞİTLERİNDE FOTOSENTETİK PİGMENT BİRİKİMİ, HÜCRE CANLILIĞI VE YÜKSEK SICAKLIK ŞOKU PROTEİNLERİNİN SENTEZİ ÜZERİNE YÜKSEK SICAKLIĞIN ETKİSİ
(2006)Bu araştırmada, erken fide evresindeki 16 ekmeklik (Triticum aestivum L.) ve 14 makarnalık (Triticum durum Desf.) buğday çeşidinin hücre canlılığı ve fotosentetik pigment birikimi üzerine farklı sıcaklık uygulamalarının ... -
Turşuluk hıyarların meyve kalitesinin belirlenmesi
(2013)Afyonkarahisar ili “kornişon” tipi hıyar üretiminde İzmir-Ödemiş ile birlikte Türkiye’ nin en önemli üretim merkezlerinden biridir. İlde 2010 yılında Türkiye üretiminin %25 i gerçekleşmiştir. Özellikle dış talebe ... -
Turunçgil atıklarından piroliz yöntemi ile pirolitik yağ üretiminin optimizasyonu
(2019)Günümüzde gelişen teknolojinin gereği olarak enerji tüketimi her geçen gün artmaktadır. Dolayısıyla alternatif enerji kaynaklarına yönelik çalışmalar hız kazanmıştır. Bu bağlamda tarımsal atık olan turunç çekirdeği enerji ... -
Tuz Stresi Altındaki Kanola Fidelerinde Lipoik Asit ve Salisilik Asit Uygulamalarının Bazı Biyokimyasal Parametreler ve Proteom Değişimleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması
(2014)Bu araştırmada, hidroponik olarak büyütülen kanola (Brassica napus L. cv. Sary) fidelerinde NaCl toleransının arttırılmasında dışsal uygulanan lipoik asit (LA) ve salisilik asidin (SA) koruyucu potansiyelleri incelenmiştir. ... -
Tuzcul Ortamlardan İzole Edilen Funguslar Üzerinde Araştırmalar
(2009)Çalışmamızda; İzmir Çamaltı Tuzlası ve Iğdır/Tuzluca Kaya Tuzu Yatağı’ ndan, 7 halotolerant ve 1 halofilik fungus izole edilmiştir. İzolatların geleneksel ve moleküler yöntemle identifikasyonları yapılmıştır. Moleküler ... -
Tüketime hazır vakum paketlenmiş farklı dana eti parçalarının fiziko-kimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine pişirme metodlarının etkisi
(2020)Bu araştırma, farklı dana eti parçaları kullanarak SV (sous vide) ve fırın pişirme metodları ile merkez sıcaklıkları 80°C’ye kadar pişirilen örneklerin 0., 15., ve 30. gün sonunda fiziko-kimyasal, duyusal ve mikrobiyolojik ... -
Tüketime Sunulan Yoğurtlarda Bazi Katki Maddelerinin (Nişasta, Jelatin, Natamisin) Kullanimi Ve Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesine Yönelik Piyasa Araştirmasi
(2013)Bu araştırmada, marketlerde satışa sunulan 14 tanesi ulusal, 6 tanesi yerel üretim yapan toplam 20 farklı markadaki yoğurt örneklerinde, stabilizör olarak nişasta ve jelatin, koruyucu olarak natamisin gibi bazı katkı ... -
Türk lokumu üretiminde ayva bitkisinin kullanılması ve depolama stabilitesinin araştırılması
(2019)Lokum, geleneksel Türk mutfağının eşsiz ve en eski tatlılarından birisidir. Şeker, su ve nişastanın uygun oranlarda karıştırılarak sitrik asit ilavesiyle pişirilmekte, soğutulduktan sonra uygun boyutlarda kesilerek pudra ... -
Türk Lokumu Üretiminde Kızılcık (Ergen) Meyvesinin Doğal Renklendirici Olarak Kullanılması Ve Depolama Stabilitesinin Araştırılması
(2015)Ülkemize özgü en eski şekerleme ürünlerinden biri olan lokum; şeker, nişasta, su ve çeşitli katkı maddeleri ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri, kuru ve/veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ... -
Türkiye ve dünyada internet erişiminin engellenmesi ile ilgili düzenlemeler
(2015)Bilgisayarların, çeşitli yöntemlerle birbirine bağlanabilir hale gelerek bilgisayar ağlarını oluşturmaya başlaması, bilişim teknolojisinin dünyada bilginin küreselleşmesini ve kendisini hızla üretmesini ve dönüştürmesini ... -
Türkiye'de Sosyal Ağların Kullanımına Yönelik Yazılmış Tezlerin ve Akademik Makalelerin İncelenmesi
(2019)Bilişim sistemleriyle birlikte teknolojinin hızla gelişmesi, internet çağının başlamasına ve internet kullanımın artmasına neden olmuştur. İnternet kullanımındaki artışla beraber sosyal ağlarının da giderek yaygınlaştığı ... -
Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojileri sektörüne yönelik Devlet politikaları ve ekonomik büyüme
(2018)Bu araştırmanın amacı Türkiye’de bilgi iletişim sektörü devlet politikalarının incelenmesi ve bilgi iletişim sektörünün ekonomiye katkısının ele alınmasıdır. Bu araştırmanın yöntemi alan taramasıdır. Bu yöntemde konuyla ... -
Türkiye’de e-fatura uygulaması ve kullanıcı şirketlerin e-faturayı değerlemesi
(2017)Bu çalışmanın amacı yaklaşık 10 yıldır Türkiye’de uygulanmakta olan ve 2013 yılından sonra zorunluluk haline gelen e-fatura uygulamasına, firmaların zaman içinde değişen yaklaşımlarını ortaya koymaktır. Tez kapsamında ... -
Türkiye’de İllerin Sosyo-Ekonomik Göstergelerinin Milletvekili Seçimlerinde Siyasi Partilerin Oy Oranlarına Etkisinin İncelenmesi
(2016)Demokratik sistemlerin temelini seçimler oluşturmaktadır. Seçimlerle, seçmen yönetme yetkisini vereceği siyasi partiyi/partileri belirler. Bu süreçte seçmenlerin, seçim dönemlerinde oy vereceği siyasi partiyi belirlemesinde, ... -
Türkiye’de İnsanların Yaşam Süresi Dağılımının Tahmin Edilmesi
(2013)Yaşam süresi dağılımı, nüfus hacminin belirlenmesindeki en önemli faktörlerden biridir. Geleceğe için yapılacak planlamalarda nüfus hacminin bilinmesi büyük önem arz etmektedir. Nüfus hacmine bağlı planlamaların yapılabilmesi ... -
Türkiye’de Üretilen Mineralli Suların Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri
(2016)Bu araştırmada, Kaynağı ülkemizde bulunan ve piyasaya arz edilen mineralli sularda fiziksel (bulanıklık), kimyasal (toplam sertlik, bikarbonat, karbonat, pH, iletkenlik, kalsiyum, magnezyum, amonyum, potasyum, sodyum, ... -
Türkiye’deki İllerin Eğitim Göstergelerine Göre Veri Zarflama Analizi İle İncelenmesi
(2014)Ülke, bölge ve illerin gelişmişlik düzeylerini belirlemek önemli konulardan biridir. Ülkelerin gelişmesinde temel birimleri iller oluşturmaktadır. İllerin gelişmişlik düzeyleri incelendiğinde, ekonomik ve sosyal gelişmişlik ... -
TÜRKİYE DE ÜRETİLEN ORGANİK UHT SÜTÜN SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ YAĞ ASİTLERİ BAKIMINDAN ARASTIRILMASI
(2006)Bu arastırmanın amacı; Türkiye’de üretilen organik sütün sağlık açısından önemli görülen; linoleik asit, α-linolenik asit, KLA, arasidonik asit, EPA, DPA ve DHA bakımından üstünlük ve eksikliklerini ortaya koyarak tüketici ... -
TÜRKİYE’DE ŞİŞELENEN MİNERALLİ SULARIN FİZİKOKİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ
(2016)Bu arasttırmada, Kaynağı ülkemizde bulunan ve piyasaya arz edilen mineralli sularda fiziksel (bulanıklık), kimyasal (toplam sertlik, bikarbonat, karbonat, pH, iletkenlik, kalsiyum, magnezyum, amonyum, potasyum, sodyum, ...