Yazar "Çağlar, Abdullah" için Tezler listeleme
-
Afyonkarahisar ilinde tüketilen cevizlerin aflatoksin içeriği açısından incelenmesi
Taner, Elif (2006)Bu çalışmanın amacı Afyonkarahisar ilinde tüketilen cevizlerin aflatoksin miktarını ölçmek ve aflatoksin konsantrasyonunun standartların içinde olup olmadığı ve halk sağlığını tehlikeye sokacak seviyelerde olup olmadığını ... -
Çeşitli üzümsü meyvelerin ilavesi ile tarhana üretimi üzerine bir araştırma
Şemşimoğlu,Emine (2019)Bu çalışmada, geleneksel ürünümüz olan tarhanaya yaban mersini, böğürtlen ve karadut farklı oranlarda (%15 ve %25) ilave edilerek, yaş ve kuru tarhana üretimi yapılmıştır. Fonksiyonel tarhana örneklerine; pH, nem, kül, ... -
Farklı haşhaş tohumlarıyla üretilen tarhananın bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
Demir, Aslı (2019)Bu araştırmada, geçmişten günümüze kadar gelmiş geleneksel bir gıda maddesi olan tarhanaya fonksiyonellik kazandırmak amacı ile sarı, beyaz ve siyah haşhaşın farklı oranlarda (%10-20) ilavesi yapılarak kuru tarhana üretimi ... -
Farklı yağ oranlarına sahip inek ve manda sütleri kullanılarak iki ayrı üretim metoduyla üretilen kefir örneklerinin depolama süresince bazı kalite karakteristiklerinin belirlenmesi
Tomar, Oktay (2015)Bu çalışmada; farklı yağ oranlarında inek ve manda sütüyle kefir danesi veya kefir kültürü kullanılarak üretilen kefirlerin, 4 °C de 21 günlük depolama sırasındaki kimyasal, organik asit (laktik asit, asetik asit, sitrik ... -
Geleneksel Tarhana Üretiminde Yoğurt İkamesi Olarak Kefirin Kullanılması Üzerine Bir Araştırma
Ertan, Erdi (2019-03-28)Bu araştırmada, besin değeri zengin ve sağlık açısından yararlı bir besin olan kefirin, geleneksel bir gıdamız olan tarhanaya ilavesi ile hem yeni bir ürün elde etmek hem de tarhanayı besinsel içerik açısından değiştirmek ... -
Gıda Katkısı Olarak Kullanılan Biberiye, Kekik Ve Defnenin Etken Maddelerinin Karşılaştırılmaları Üzerine Araştırmalar
Uçan, Hasret Kübra (2021)Bu çalışmada, süperkritik karbondioksit (SC-CO2) ve distilasyon yöntemleriyle ekstrakte edilen kekik (Thymus vulgaris L.), biberiye (Rosmarinus officinalis L.) ve defne (Laurus nobilis L.) uçucu yağların kimyasal bileşimi ... -
Pirinçten elde edilen sirke benzeri ürünlerin bazı özelliklerinin belirlenmesi
Yeşilırmak, Dilara (2019)Bu araştırma, besin değeri yüksek olan pirincin kavuzundan ayrıldıktan sonra işlem görmemiş hali olan esmer pirinç, tıraşlama işlemiyle elde edilen beyaz pirinç ve tıraş işleminde çıkan tıraş artıklarından olmak üzere üç ... -
Tüketime hazır vakum paketlenmiş farklı dana eti parçalarının fiziko-kimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine pişirme metodlarının etkisi
Uzun,Tamer (2020)Bu araştırma, farklı dana eti parçaları kullanarak SV (sous vide) ve fırın pişirme metodları ile merkez sıcaklıkları 80°C’ye kadar pişirilen örneklerin 0., 15., ve 30. gün sonunda fiziko-kimyasal, duyusal ve mikrobiyolojik ... -
Türkiye’de Üretilen Mineralli Suların Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Uçar, Mehmet Tuğrul (2016)Bu araştırmada, Kaynağı ülkemizde bulunan ve piyasaya arz edilen mineralli sularda fiziksel (bulanıklık), kimyasal (toplam sertlik, bikarbonat, karbonat, pH, iletkenlik, kalsiyum, magnezyum, amonyum, potasyum, sodyum, ...