Konu "Kurutma" için Tezler listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Farklı koşullarda kurutulan Trabzon hurması (diospyros kaki) ve kivi (actinidia deliciosa)’nin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik kalite parametrelerinin incelenmesi
(2021)Kurutma işlemi gıdaların muhafazasında kullanılan en yaygın işlemlerden biridir. Bu çalışmada farklı ortamlarda kurutulan Trabzon hurması ve kivi örneklerinin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik kalite parametrelerinin ... -
Farklı koşullarda kurutulan yeşil fasulye (phaseolus vulgaris) ’nin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik kalite parametrelerinin incelenmesi
(2022)Bilindiği üzere, Kurutma işlemi Gıdaların raf ömrünü uzatmakta ve muhafazasında kullanılan en yaygın işlemlerden biridir. Bu çalışmada üç farklı ortamlarda kurutulan iki çeşit Yeşil fasulye (Sırık ve Oturak) örneğin bazı ... -
Farklı ön işlemlerle kurutulmuş patlıcanın rehidrasyon özellikleri
(2021)Bu araştırmada, ön işlem uygulanmış patlıcan dilimlerinin kuruma ve rehidrasyon durumları incelenmiştir. Bu amaçla dilimlenmiş patlıcanlara üç çeşit ön işlem uygulanıp (ön işlem uygulanmamış örnek (H) - %5 NaCl ve %2 ...