Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorAkdeniz, Bilge
dc.contributor.authorRozykulova, Leyla
dc.date.accessioned2021-10-13T13:23:47Z
dc.date.available2021-10-13T13:23:47Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/9459
dc.description.abstractBu araştırmada, ön işlem uygulanmış patlıcan dilimlerinin kuruma ve rehidrasyon durumları incelenmiştir. Bu amaçla dilimlenmiş patlıcanlara üç çeşit ön işlem uygulanıp (ön işlem uygulanmamış örnek (H) - %5 NaCl ve %2 askorbik asit uygulanmış örnek (N) - kaplama çözeltisi uygulanmış (K) örnek) iki farklı sıcaklıkta (60˚C ve 80˚C) kurutulmuştur. Kurutulan örnekler 40˚C ve 60˚C su banyosunda rehidre edilmişlerdir. Örneklerin her birinin rehidrasyon süreleri hesaplanmıştır. Hesaplanan rehidrasyon süreleri sonunda elde edilmiş ürünlerde bazı kalite öğeleri incelenmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this research, drying and rehydration status of pre-treated eggplant slices were examined. For this purpose, three types of pretreatment were applied to the sliced eggplants (sample without pretreatment (H) - sample with 5% NaCl and 2% ascorbic acid (N) - sample with coating solution applied (K)). The samples were dried at two different temperatures (60˚C and 80˚C). Some quality parameters were compared in the dried samples. The dried samples were rehydrated in 40˚C and 60˚C water bath. Rehydration times of each sample were calculated. Some quality properties of the products obtained at the end of the calculated rehydration times were examined.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectPatlıcanen_US
dc.subjectKurutulmuş sebzeen_US
dc.subjectRehidrasyonen_US
dc.subjectKurutmaen_US
dc.subjectYenilebilir kaplamaen_US
dc.titleFarklı ön işlemlerle kurutulmuş patlıcanın rehidrasyon özelliklerien_US
dc.title.alternativeThe rehydration characteristics of dried eggplant with different pretreatmentsen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.authorid0000-0002-9502-9193en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage76en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.contributor.institutionauthorRozykulova, Leyla


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster