Tüketim kültürü ya da tüketimin yeniden üretimi
Künye
Karakaş, M . (2001). TÜKETİM KÜLTÜRÜ YA DA TÜKETİMİN YENİDEN ÜRETİMİ . Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , 3 (1) , 11-28Özet
İhtiyaçların karşılanması insan ekolojisinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Ancak sanayileşmeyle birlikte üretimin kitlesel boyutlara ulaşması, ihtiyaçların karşılanması anlayışını tüketime dönüştürmüştür. Erken modem dönemin genel bir özelliği olan kitlesel tüketim geç modem dönemde çoğulcu bir yapıya kavuşarak yaşam tarzları üzerinde belirleyici olmaya başlamıştır. Tüketimcilik, yaşam tarzlarının tüm boyutları üzerinde kurduğu egemenlikle “tüketim kültürü” olarak ifade edilen bir anlayışın ortaya çıkmasına yol açmıştır. Tüketim kültürünün hakim olduğu toplum biçimine ise “tüketim toplumu” adı verilmiştir. Bu çalışmada, tüketim kültürünün özelliklerini ve toplumsal yaşamdaki rolünü ele almaya çalıştım.
Kaynak
Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi DergisiCilt
3Sayı
1Bağlantı
http://hdl.handle.net/11630/1255https://dergipark.org.tr/tr/pub/akuiibfd/issue/61250/912185
Koleksiyonlar
- Cilt 3 : Sayı 1 [16]
İlgili Öğeler
Başlık, yazar, küratör ve konuya göre gösterilen ilgili öğeler.
-
Hayvansal Gıdaların Tüketim Yapısı ve Tüketici Tercihlerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma: Üniversite Personeli Örneği
Erdoğan, Nesrin; Çiçek, Hasan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2015)Bu araştırma, Afyon Kocatepe Üniversitesi personelinin gelir düzeyine göre hayvansal gıda tüketim yapısı ve tüketici tercihlerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Tabakalı örnekleme yöntemiyle belirlenen 348 katılımcıya ... -
Afyon ilindeki tüketim alışkanlıkları: Kamu kurumlarında çalışanlar üzerinde yapılan bir araştırma
Yüksel, Berrin; Öz, Fuat; Göksel, Türker (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 1999)Günümüzde hemen her alanda belli bir değişim yaşanmaktadır. Bu değişimin pazarlama alanında yarattığı en önemli özellik tüketicilerin pazarlama faaliyetleri içerisinde kazandığı ağırlıktır. Tüketicilerin odak noktası olarak ... -
Hayvansal Gıdaların Tüketim Düzeyi Ve Tüketici Tercihlerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma :Afyon Kocatepe Üniversitesi Personeli Örneği
Erdoğan, Nesrin (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2013)Bu araştırma, Afyon Kocatepe Üniversitesinde görevli personelin hayvansal gıda tüketim düzeyi ve tüketim tercihlerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırma için gerekli olan verilerin elde edilmesinde yüz yüze ...