Tarımsal biyoteknoloji: Fırsatlar ve riskler
Künye
Günsoy, B . (2001). TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ: FIRSATLAR VE RİSKLER . Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , 3 (1) , 199-214Özet
Biyoteknoloji, tarım, gıda üretimi ve gıda ticareti alanlarında son yıllarda gittikçe önem kazanan bir teknolojik kavramdır. Dünyadaki yoksulluğun ve açlığın ortadan kaldırılmasında biyoteknolojiye büyük umutlar bağlanmaktadır. Tarım sektöründe birçok kullanım alanı olan biyoteknolojinin potansiyel avantajlarından yararlanmak için azgelişmiş ülkelerin yapısal özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Diğer yandan, biyoteknolojinin üretilmesinde ve kontrol edilmesinde etkili olan faktörler denetim altına alınmalıdır. Ancak bu durumda bu teknolojiden azgelişmiş ülkelerin yararlanması sağlanabilir.
Kaynak
Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi DergisiCilt
3Sayı
1Bağlantı
http://hdl.handle.net/11630/1267https://dergipark.org.tr/tr/pub/akuiibfd/issue/61250/912334
Koleksiyonlar
- Cilt 3 : Sayı 1 [16]