Yazar "Akarca, Gökhan" için listeleme
-
Afyonkarahisar Piyasasında Satılan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerinde Çalışmalar
Akarca, Gökhan; Kuyucuoğlu, Yahya (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2008)Bu çalışmada, Afyonkarahisar merkezindeki dondurma satış yerlerinden alınan, 50 adet sade dondurma örneğinde, toplam mezofil, toplam psikrofil, koliform bakteriler ve S. aureus sayıları belirlendi. Araştırmada incelenen ... -
Afyonkarahisar’da Satılan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Çalışmalar
Akarca, Gökhan; Kuyucuoğlu, Yahya (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2008)Bu çalışmada, Afyonkarahisar merkezindeki dondurma satış yerlerinden alınan 50 adet sade dondurma örneğinde toplam mezofil, toplam psikrofil, koliform bakteri ve S. aureus sayıları saptandı. Dondurma örneklerinden ... -
Çeşitli bitki ekstraktlarının çiğ köfte üzerindeki antimikrobiyal etkisi
Keskin, Simge Nur; Şin, Ebru; Akarca, Gökhan; Tomar, Oktay (2018)Çiğ köfte günlük olarak hazırlanıp, birkaç saat içerisinde tüketilmesi gereken, raf ömrü kısa ve mikrobiyal açıdan riskli bir gıdadır. Bu araştırmada; çiğ köfte numunelerine belirli oranlarda değişik baharat ekstrakları ... -
Değişik bitkilerin taze ve kurusundan elde edilen ekstraktlarının bazı mikroorganizmalar üzerindeki antibakteriyel ve antifungal aktiviteleri
Çapan, Gizem (2020)Gıdalar üretim süreçlerinde çeşitli nedenlerle patojen mikroorganizmalar tarafından kontamine olmakta ve böylelikle gıda bozulmaları ve gıda kaynaklı hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Patojen mikroorganizmaların gıdalar ... -
Değişik Konsantrasyonlarda İlave Edilen Tarhun ve Mercanköşk Ekstraktlarının, Hamburger Köftesinde Bulunması Muhtemel Bazı Gıda Patojenleri Üzerine Etkileri
Ceran, Nurşah (2016)Bu araştırmada hamburger köftelerine 4 öncelikli gıda patojeni (Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella spp. ,Listeria monocytegenes) inoküle edilerek elde edilen numunelere 4 farklı konsantrasyonda mercanköşk ... -
Değişik Oranlarda Soğan Kabuğu Ekstraktı İlave Edilmiş Köftelerde Çeşitli Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
Akarca, Gökhan; Özalp, Esra; Sakarya, Elif; Tomar, Oktay (2018)Bu araştırmada sığır etinden üretimmiş köftelere çeşitli oranlarda farklı soğan (Allium cepa L.) türlerinin kabuk ekstraktları ilave edilerek köftelerdeki kalite çeşitli nitelikleri araştırılmıştır. Çalışmada kullanılan köfte ... -
Değişik Oranlarda Tarçın İlave Edilmiş Pastörize Sütlerde Raf Ömrünün Değişimi
Akarca, Gökhan; Kahraman, Ayşin; Tomar, Oktay (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2015)Pastörize sütün besin değeri UHT sütten daha yüksek olmasına karşın, raf ömrü çok daha kısadır. Bu araştırmada pastörize sütlere çeşitli oranlarda UV ışın altında sterilize edilmiş toz tarçın (Cinnamomum verum) ilave ... -
Determination of the hygienic quality of tap waters of Afyonkarahisar province
Akarca, Gökhan; Tomar, Oktay; İstek, Ömer (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2020)In this study, the microbiological and chemical properties of drinking water taken from fountains in the city center of Afyonkarahisar province were investigated. As a result, Escherichia coli was detected in 9 (22.5%) ... -
Effects of ice cream produced with lemon, mandarin and orange peel essential oils on some physicochemical, microbiological and sensorial properties
Tomar, Oktay; Akarca, Gökhan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2019)In this study, some physicochemical, microbiological and sensorial properties of ice cream produced with essential oils obtained from lemon (L), mandarin (M), and orange (P) peels at different ratios (0.1%, 0.3%, and 0.5%) ... -
Farklı ağaç reçineleri ile dış yüzeyleri kaplanan yumurtaların bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite özelliklerinin karşılaştırılması
İstek, Ömer (2016)Bu araştırmada; yumurtaların raf ömrünün arttırılması ve mikrobiyolojik kontaminasyonların azaltılması hedeflenerek, gıda sanayiinde hijyenik yönden daha güvenilir ve daha uzun süre tazeliğini koruyan ürünlerin sunulması ... -
Farklı çimlendirme süreleriyle üretilen malt sirkelerin bazı kalite özellikleri
Tomar, Oktay; Akarca, Gökhan; Çağlar, Abdullah (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2020)Bu çalışmada; kışlık arpalık maltlardan farklı çimlendirme süreleriyle üretilmiş üç farklı malt sirkesinin bazı kalite özellikleri belirlenmiştir. Sirke örneklerinin kuru madde, asitlik, briks, kül, iletkenlik ve yoğunluk ... -
Fermente sucuklarda nitrit yerine nisin kullanımının bazı gıda patojenleri üzerine etkileri
Demirkol, Dilek (2019)Bu araştırmada, farklı oranlarda nitrit ve nisin ilaveleriyle üretilen sucuk hamurlarına et ve et ürünlerinde gelişmesi muhtemel dört öncelikli gıda patojeni(Escherichia coli, Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Listeria ... -
Formalin ile tespit edilmiş çizgili kas dokuları üzerine borik asitinmuhtemel koruyucu etkisinin araştırılması
Formalin, kadavralar için en iyi tespit solüsyonu ve koruyucu kimyasaldır. Bununla birlikte insan sağlığı üzerine zararlı ve karsinojenik etkilere sahiptir. Diğer yandan bor ise; insanlar için gerekli olan ve insan sağlığı ... -
Geleneksel Afyonkarahisar ekmeği üretiminde kullanılan hamurların fizikokimyasal özellikleri ile hamur fermantasyonunda rol alan mayaların izolasyon ve tanımlanması
Denizkara, Ayşenur (2021)Bu araştırmada Afyonkarahisar bölgesinde faaliyet gösteren fırınlardan temin edilen 25 farklı ekşi hamur örneğinin fizikokimyasal bileşenleri ile ekşi hamur içerisindeki mevcut maya türlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. ... -
Gıda muhafasında kullanılan bazı doğal antimikrobiyaller
Akarca, Gökhan; Gök, Veli; Tomar, Oktay (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2014)İnsanların toplu halde yaşamaya başlamalarıyla birlikte gıdalar; üretim ve takip eden süreçlerde çeşitli nedenlerden dolayı patojen mikroorganizmalar ile kontaminasyona uğrayabilmektedir. Bu nedenle gıdaların korunması ve ... -
Investigation of some physicochemical and microbiological quality parameters of toast cheese sold retail in Afyonkarahisar province
Akarca, Gökhan; Tomar, Oktay (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.09.2019)In this study, the physicochemical and microbiological quality of toast cheese offered for sale in markets in the center of Afyonkarahisar province was examined. The acidity (pH) and water activity (aw) values of the ... -
Kefir ve Sağlık Açısından Önemi
Tomar, Oktay; Çağlar, Abdullah; Akarca, Gökhan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2017)Fermente süt ürünleri içinde yoğurttan sonra önemli bir yer tutan ve herkes tarafından beğenilerek tüketilen diğer bir ürün kefirdir. Kefir; gerek içermiş olduğu bileşenler, gerekse fermantasyon aşamasında oluşan yeni ... -
Kılıflanmış Sade Ve Baharatlı Mozzarella Peynirinin Olgunlaşma Süresinde Değişimlerinin İncelenmesi
Akarca, Gökhan (2013)Bu araştırmada yüksek nemli mozzarella üretim metodu ile elde edilen mozzarella peynirlerine, haşlama işleminin ardından 3 değişik formulasyonda baharat karışımları ilave edilmiş, yoğurulmuş ve fibroz kılıflara doldurulmuştur. ... -
Lactobacillus Acidophilus ve Bifidobacterium Bifidum Türlerinin Manda ve İnek Sütünden Elde Edilmiş Mozzarella Peynirlerinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
Yıldırım, Gamze (2019-03-01)Bu araştırmada yüksek nemli mozzarella üretim metodu kullanılarak, inek sütünden, manda sütünden mozzarella peyniri üretilmiş, Lactobacillus acidophilus ile Bifidobacterium bifidum kültürleri ilave edilerek inek ve manda ... -
Probiyotik bakteri ilavesi ile üretilen ayranların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
Hayatoğlu, Fatma (2021)Bu araştırmada, öncelikle Türk toplumu başta olmak üzere tüm Dünyada bolca tüketilen bir içecek olan ayrana; ürünün fonksiyonelliğini ve yararlılığını daha da artırmak adına probiyotik bakteri ilavesi gerçekleştirilmiştir. ...