Yazar "Mutlu, Hülya" için listeleme
-
Aşçılık yarışması katılımcılarının tutumlarının belirlenmesi: Ulusal aşçılar ve pastacılar şampiyonası örneği
Boyraz, Mehmet; Mutlu, Asilhan Semih; Mutlu, Hülya (The Journal of Academic Social Sciences, 2018)Bu araştırmanın amacı ulusal aşçılık yarışmalarında yer alan katılımcıların bu etkinlikler hakkındaki algılama, tutum ve beklentilerinin değerlendirilmesi ve bunların katılımcıların sosyo-demografik özelliklerine göre ... -
Emine Göğüş Mutfak Müzesi sergileme şekilleri
Sandıkcı, Mustafa; Mutlu, Asilhan Semih; Mutlu, Hülya (Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2019)Kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasında ve kültürel değerlerin korunmasında müzelerin etkisi büyüktür. Müzelerin sergilenme şekilleri, ziyaretçilerin müze hakkında bilgileri hatırlama ve farklı bir deneyim edinme açısından ... -
Etik ve sosyal sorumluluk konulu bildirilerin bibliyometrisi: Ulusal turizm kongreleri örneği (2009-2017)
Baytok, Ahmet; Boyraz, Mehmet; Çetin, Ahmet; Mutlu, Hülya; Katırcıoğlu, Esra (Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2019)Bu araştırmanın amacı, Türkiye’deki Ulusal Turizm Kongrelerinde “etik” ve “sosyal sorumluluk” konuları ile ilgili yayınlanan bildirilerin bibliyometrik olarak değerlendirilmesidir. Araştırmanın evrenini, 2009-2017 yılları ... -
Evaluation of gastronomy and culinary arts students’ perceptions of workshops: A case of Afyon Kocatepe University
The purpose of the research is; to determine whether attitudes and expectations of undergraduate-level gastronomy and culinary arts students for culinary workshop activities differ according to the socio-demographic ... -
Gastronomi alanında yayınlanan makalelerin bibliyometrik profili (2013-2017)
Sandıkcı, Mustafa; Mutlu, Hülya (Sosyal Bilimler Dergisi - The Journal of Social Sciences, Ocak 2019)Bu araştırmanın amacı Türkiye’de gastronomi alanında yazılmış makalelerin bibliyometrik olarak incelenmesidir. Araştırmanın evrenini, Türkiye’de 2013-2017 yılları arasında gastronomi alanında yayınlanan makaleler ... -
Gastronomi araştırmaları bibliyografyası bildiri, makale, tez 2013-2017
Sandıkcı, Mustafa; Boyraz, Mehmet; Mutlu, Hülya; Gökçe, Faruk (Gastronomi Araştırmaları Bibliyografyası Bildiri, Makale, Tez 2013-2017 - Detay Yayıncılık, 2018)Sağlıkla, kültürle, ahlakla ve günlük hayatın her saniyesi ile ilişkili olan yeme içme faaliyetlerinin "profesyonelce ve bilimsel bir disiplinle incelenmesi”, yapılan işin niteliğini artırabilecektir. Hemen her alanda ... -
Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin workshop etkinlikleri Algısının değerlendirilmesi: Afyon Kocatepe üniversitesi örneği
Boyraz, Mehmet; Çetin, Ahmet; Mutlu, Hülya; Soybalı, Hasan Hüseyin (Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2018)Bu araştırmanın amacı; lisans düzeyinde eğitim gören gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin mutfak workshop etkinlikleri hakkındaki algılama, tutum ve beklentilerinin değerlendirilmesi ve bunların katılımcıların ... -
Türkiye’deki gastronomi müzelerinin turistik sunum farklılıkları açısından araştırılması
Sandıkcı, Mustafa; Mutlu, Asilhan Semih; Mutlu, Hülya (Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2019)Bu araştırmanın amacı, gastronomi müzelerinin sunum farklılıklarının ortaya konulmasıdır. Bu bağlamda, gezi gözlem tekniği ile Türkiye’de yer alan gastronomi müzeleri ziyaret edilerek veriler toplanmıştır ve müze yetkilileri ... -
Yarışmacıların demografilerinin, karar verme süreçlerinin ve motivasyonlarının incelenmesi: Ulusal aşçılar ve pastacılar şampiyonası örneği
Bu araştırmanın amacı; ulusal aşçılık yarışmalarında yer alan katılımcıların demografik özellikleri ile bu etkinlikler hakkındaki kararlarının belirleyicileri ile motivasyon faktörlerinin belirlenmesidir. Araştırmanın ...