Yazar "Sandıkcı, Mustafa" için listeleme
-
Devre mülk tatil sisteminde karşılaşılan yönetsel sorunlar: Afyonkarahisar örneği
Sandıkcı, Mustafa; Aktaş Alan, Aylin (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Mart 2019)Devre mülk sistemi uluslararası turizm pazarında en yeni ve hızlı gelişen sektörlerden birisidir. Son yıllarda ise birçok insan otelde konaklamaya alternatif olarak devre mülk satın almayı tercih etmeye başlamıştır. Bu ... -
Emine Göğüş Mutfak Müzesi sergileme şekilleri
Sandıkcı, Mustafa; Mutlu, Asilhan Semih; Mutlu, Hülya (Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2019)Kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasında ve kültürel değerlerin korunmasında müzelerin etkisi büyüktür. Müzelerin sergilenme şekilleri, ziyaretçilerin müze hakkında bilgileri hatırlama ve farklı bir deneyim edinme açısından ... -
Gastronomi alanında yayınlanan makalelerin bibliyometrik profili (2013-2017)
Sandıkcı, Mustafa; Mutlu, Hülya (Sosyal Bilimler Dergisi - The Journal of Social Sciences, Ocak 2019)Bu araştırmanın amacı Türkiye’de gastronomi alanında yazılmış makalelerin bibliyometrik olarak incelenmesidir. Araştırmanın evrenini, Türkiye’de 2013-2017 yılları arasında gastronomi alanında yayınlanan makaleler ... -
Gastronomi araştırmaları bibliyografyası bildiri, makale, tez 2013-2017
Sandıkcı, Mustafa; Boyraz, Mehmet; Mutlu, Hülya; Gökçe, Faruk (Gastronomi Araştırmaları Bibliyografyası Bildiri, Makale, Tez 2013-2017 - Detay Yayıncılık, 2018)Sağlıkla, kültürle, ahlakla ve günlük hayatın her saniyesi ile ilişkili olan yeme içme faaliyetlerinin "profesyonelce ve bilimsel bir disiplinle incelenmesi”, yapılan işin niteliğini artırabilecektir. Hemen her alanda ... -
Gastronomi bildirilerinin değerlendirilmesi: Turizm kongreleri örneği, 2013-2017
Boyraz, Mehmet; Sandıkcı, Mustafa (Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2018)Bu araştırmanın amacı Türkiye’de turizm ana temalı kongrelerde gastronomi alanında yazılmış bildirilerin bibliyometrik olarak incelenmesidir. Araştırmanın evrenini, Türkiye’de 2013-2017 yılları arasında düzenlenmiş turizm ... -
Gıda saklama yöntemlerinde farklılıkların belirlenmesine yönelik bir araştırma: Afyonkarahisar örneği
Sandıkcı, Mustafa; Albayrak, Aybike Nur (Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Gıda saklama yöntemleri ile hazırlanan gıdalar mutfak kültürü kapsamında ele alınan kültür öğeleri olup bu gıdalar toplumumuzda gelenek haline gelmiş olan mevsimlik gıda hazırlıkları olarak ele alınmaktadır. Bu araştırmanın ... -
İslami yaşam tarzının işten ayrılma niyetine etkisi: Afyonkarahisar termal otelleri örneği
Sandıkcı, Mustafa; Boyraz, Mehmet; Mutlu, Asilhan Semih (Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, 2019)Turizm sektörü emek-yoğun özelliği taşıdığı için insan gücünün daha fazla kullanıldığı bir sektör olarak öne çıkmaktadır. Otel işletmeleri 24 saat hizmet anlayışı ile çeşitli departmanlarda birçok personelin istihdam ... -
İş Güçlüğünün İşten Ayrılma Niyetine Etkisi Üzerine Bir Araştırma: Ankara’daki Dört Ve Beş Yıldızlı Oteller Örneği
Çağlar, Arzu (Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Entitüsü, 2018)Turizm sektörü emek yoğun olan bir sektör olduğundan dolayı hizmet kalitesi insan gücü nitelikleriyle paralellik göstermektedir. Özellikle yiyecek içecek bölümünde çalışanların nitelikli ve eğitimli olması misafir tatmini ... -
Otel İşletmelerinde dönüştürücü liderlik davranışlarının örgüt sağlığı üzerine etkileri: Afyonkarahisar ilinde bir araştırma
Sandıkcı, Mustafa; Vural, Tuba; Zorlu, Özcan (Yönetim Bilimleri Dergisi, 2015)Turizm sektöründe özellikle 1950’li yıllardan sonra rekabetin artması ve küresel boyuta ulaşması ile bu sektör içerisinde yer alan konaklama işletmeleri varlıklarını sürdürebilmek için birçok yeni yönetim tekniğini bünyesinde ... -
Sakarya’da yaşayan bulgaristan muhacirlerinin yemek kültürü ve yemek tariflerindeki standartların belirlenmesi
Curoğlu, Ömer Berke (Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Mutfak kültürü insanla var olan ve insanın yaşatmasıyla varlığını sürdürecek bir olgudur. Mutfak kültürünün unutulmaması, gelecek nesillere aktarılması için akademik çalışmaların önemi büyüktür. Köklü bir geçmişe ve mutfak ... -
Sürdürülebilir turizm kapsamında yöresel yemek sunumunun destinasyon pazarlamasındaki rolü: Safranbolu konakları örneği
Yavuz, Elif (Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Turizm, ülkelerin ekonomisinde önemli bir çarpan etkisi yaratmaktadır. Turizmin ekonomik etkilerinin yıllarca ağır basması çevre üzerindeki tahribatının ihmal edilmesine neden olmuştur. Sürdürülebilirlik kavramı sayesinde; ... -
Turizm kongrelerinde yer alan gastronomi bildirilerinin değerlendirilmesi
Boyraz, Mehmet; Sandıkcı, Mustafa (2. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi, 2018)Bu araştırmanın amacı turizmde gastronomi alanında yazılmış bildirilerin bibliyometrik olarak incelenmesidir. Araştırmanın evrenini, Türkiye’de 2013-2017 yılları arasında gerek periyodik olarak gerek en fazla iki defa ... -
Türkiye’deki gastronomi müzelerinin turistik sunum farklılıkları açısından araştırılması
Sandıkcı, Mustafa; Mutlu, Asilhan Semih; Mutlu, Hülya (Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2019)Bu araştırmanın amacı, gastronomi müzelerinin sunum farklılıklarının ortaya konulmasıdır. Bu bağlamda, gezi gözlem tekniği ile Türkiye’de yer alan gastronomi müzeleri ziyaret edilerek veriler toplanmıştır ve müze yetkilileri ...