Yazar "Tomar, Oktay" için listeleme
-
Bütirik asit: Yapısı, özellikleri ve sağlık üzerine etkileri
Çağlar, Abdullah; Tomar, Oktay; Ekiz, Teslime (2017)Kısa zincirli yağ asitleri; bağırsak lümeninde, sindirilmemiş diyet karbonhidratları gibi çeşitli maddelerin bakteriyel fermantasyonuyla üretilen organik asitlerdir. Fermente edilebilir karbonhidrattan kolonik kısa zincirli ... -
Çeşitli bitki ekstraktlarının çiğ köfte üzerindeki antimikrobiyal etkisi
Keskin, Simge Nur; Şin, Ebru; Akarca, Gökhan; Tomar, Oktay (2018)Çiğ köfte günlük olarak hazırlanıp, birkaç saat içerisinde tüketilmesi gereken, raf ömrü kısa ve mikrobiyal açıdan riskli bir gıdadır. Bu araştırmada; çiğ köfte numunelerine belirli oranlarda değişik baharat ekstrakları ... -
Değişik Oranlarda Soğan Kabuğu Ekstraktı İlave Edilmiş Köftelerde Çeşitli Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
Akarca, Gökhan; Özalp, Esra; Sakarya, Elif; Tomar, Oktay (2018)Bu araştırmada sığır etinden üretimmiş köftelere çeşitli oranlarda farklı soğan (Allium cepa L.) türlerinin kabuk ekstraktları ilave edilerek köftelerdeki kalite çeşitli nitelikleri araştırılmıştır. Çalışmada kullanılan köfte ... -
Değişik Oranlarda Tarçın İlave Edilmiş Pastörize Sütlerde Raf Ömrünün Değişimi
Akarca, Gökhan; Kahraman, Ayşin; Tomar, Oktay (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2015)Pastörize sütün besin değeri UHT sütten daha yüksek olmasına karşın, raf ömrü çok daha kısadır. Bu araştırmada pastörize sütlere çeşitli oranlarda UV ışın altında sterilize edilmiş toz tarçın (Cinnamomum verum) ilave ... -
Determination of the hygienic quality of tap waters of Afyonkarahisar province
Akarca, Gökhan; Tomar, Oktay; İstek, Ömer (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2020)In this study, the microbiological and chemical properties of drinking water taken from fountains in the city center of Afyonkarahisar province were investigated. As a result, Escherichia coli was detected in 9 (22.5%) ... -
Effects of ice cream produced with lemon, mandarin and orange peel essential oils on some physicochemical, microbiological and sensorial properties
Tomar, Oktay; Akarca, Gökhan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2019)In this study, some physicochemical, microbiological and sensorial properties of ice cream produced with essential oils obtained from lemon (L), mandarin (M), and orange (P) peels at different ratios (0.1%, 0.3%, and 0.5%) ... -
Farklı çimlendirme süreleriyle üretilen malt sirkelerin bazı kalite özellikleri
Tomar, Oktay; Akarca, Gökhan; Çağlar, Abdullah (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2020)Bu çalışmada; kışlık arpalık maltlardan farklı çimlendirme süreleriyle üretilmiş üç farklı malt sirkesinin bazı kalite özellikleri belirlenmiştir. Sirke örneklerinin kuru madde, asitlik, briks, kül, iletkenlik ve yoğunluk ... -
Farklı yağ oranlarına sahip inek ve manda sütleri kullanılarak iki ayrı üretim metoduyla üretilen kefir örneklerinin depolama süresince bazı kalite karakteristiklerinin belirlenmesi
Tomar, Oktay (2015)Bu çalışmada; farklı yağ oranlarında inek ve manda sütüyle kefir danesi veya kefir kültürü kullanılarak üretilen kefirlerin, 4 °C de 21 günlük depolama sırasındaki kimyasal, organik asit (laktik asit, asetik asit, sitrik ... -
Gıda muhafasında kullanılan bazı doğal antimikrobiyaller
Akarca, Gökhan; Gök, Veli; Tomar, Oktay (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2014)İnsanların toplu halde yaşamaya başlamalarıyla birlikte gıdalar; üretim ve takip eden süreçlerde çeşitli nedenlerden dolayı patojen mikroorganizmalar ile kontaminasyona uğrayabilmektedir. Bu nedenle gıdaların korunması ve ... -
Investigation of some physicochemical and microbiological quality parameters of toast cheese sold retail in Afyonkarahisar province
Akarca, Gökhan; Tomar, Oktay (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.09.2019)In this study, the physicochemical and microbiological quality of toast cheese offered for sale in markets in the center of Afyonkarahisar province was examined. The acidity (pH) and water activity (aw) values of the ... -
Kefir ve Sağlık Açısından Önemi
Tomar, Oktay; Çağlar, Abdullah; Akarca, Gökhan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2017)Fermente süt ürünleri içinde yoğurttan sonra önemli bir yer tutan ve herkes tarafından beğenilerek tüketilen diğer bir ürün kefirdir. Kefir; gerek içermiş olduğu bileşenler, gerekse fermantasyon aşamasında oluşan yeni ...