Balık Tüketimi Tercihini Belirleyen Demografik Değişkenler
Abstract
Bu araştırmanın amacı bireylerin balık tüketimi tercihinde etkili olan demografik
değişkenlerin etkisini tespit etmektir. Bu amaçla Trabzon, Samsun ve Giresun illerinden kolayda
örnekleme yöntemiyle belirlenen 1456 kişi üzerinde anket uygulanmıştır. Araştırmanın analizinde
multinominal lojistik regresyon analizi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda balık türlerinden hamsi,
alabalık, istavrit, palamut, mezgit ve kefal balıklarının her birinin tüketim tercihinde etkili olan çok
sayıda farklı demografik değişkenler olduğu tespit edilmiştir. Aim of this research is to identify demographic variables that affect people’s fish consumption
preferences. For this reason, a questionnaire was applied on 1456 people specified with random
sampling method that live in Trabzon, Samsun and Giresun. Multinominal regression analysis was
used in research. As a result of research, It is determined that fish (anchovy, trout, horse mackerel,
valonia, whiting, gray mullet) consumption preferences was effected by different demographic
variables
Source
Sosyal Bilimler DergisiVolume
11Issue
2Collections
- Cilt 11 : Sayı 2 [12]