Konu "Raf Ömrü" için Kocatepe Veteriner Dergisi listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Çeşitli bitki ekstraktlarının çiğ köfte üzerindeki antimikrobiyal etkisi
(2018)Çiğ köfte günlük olarak hazırlanıp, birkaç saat içerisinde tüketilmesi gereken, raf ömrü kısa ve mikrobiyal açıdan riskli bir gıdadır. Bu araştırmada; çiğ köfte numunelerine belirli oranlarda değişik baharat ekstrakları ... -
Farklı esansiyel yağların vakum paketlenmiş ve soğukta depolanmış karidesler üzerinde duyusal ve kimyasal etkileri
(2018)Bu çalışmada Akdeniz ve Ege sahillerimizde yaygın olarak bulunan yeşil kaplan karidesinin [Penaeus semisulcatus, (De Hann 1844)] farklı esansiyel yağ asitleriyle muamele edilerek raf ömrünün uzatılması amaçlanmıştır. ...