Show simple item record

dc.contributor.authorTomar, Oktay
dc.contributor.authorÇağlar, Abdullah
dc.contributor.authorAkarca, Gökhan
dc.date.accessioned2017-11-07T06:31:44Z
dc.date.available2017-11-07T06:31:44Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn2149-3367
dc.identifier.urihttp://fenbildergi.aku.edu.tr/wp-content/uploads/2017/10/027202-834-853.pdf
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/4679
dc.description.abstractFermente süt ürünleri içinde yoğurttan sonra önemli bir yer tutan ve herkes tarafından beğenilerek tüketilen diğer bir ürün kefirdir. Kefir; gerek içermiş olduğu bileşenler, gerekse fermantasyon aşamasında oluşan yeni bileşenler sayesinde insan sağlığı üzerine olumlu etkilere sahiptir. Kullanılan sütün özelliği, yapım metodu, kullanılan kefir kültürünün mikrobiyal florası, fermantasyon şartları, muhafaza şartları ve süresine bağlı olarak kefirin bileşiminde değişiklikler görülebilir. Son yıllarda yapılan çalışmalarda kefirin insan sağlığına olan faydalarının arttırılması amaçlanmıştır. Fermente süt ürünleri içerisinde önemli bir yeri olan ve aynı zamanda probiyotik özelliğiyle dikkatleri çeken kefir, başta gastrointestinal etkileri olma üzere, kroner kalp rahatsızlıkları, antimikrobiyal, antitümör, antikarsinojenik, antialerjik etkiler ve astım etkilerinin azaltılması, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gibi bir dizi sağlık faydasıyla ilişkilendirilmiştir.en_US
dc.description.abstractKefir is a product which is holding and important place among fermented dairy products after yogurt and is consumed favorably by everyone. Kefir has positive effects on human health because of the components that the kefir contains, as well as the new components that are formed during the fermentation phase. Changes in the composition of the kefir depending on the properties of the milk used, the production method, the microbial flora of the kefir culture used, the fermentation conditions, the storage conditions and the duration can be observed. In the studies that have been conducted in recent years, it has been aimed to increase the benefits of kefir to human health. Kefir, which has an important place in fermented dairy products and also attracts attention with its probiotic properties, has been associated with a number of health benefits, such as mainly gastrointestinal effects, chronotherapy, antimicrobial, antitumor, anticarcinogenic, antiallergic effects and reduction of asthma effects, strengthening of the immune system.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.relation.isversionof10.5578/fmbd.57533en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKefiren_US
dc.subjectFermante Süten_US
dc.subjectProbiyotiken_US
dc.subjectSağlıken_US
dc.titleKefir ve Sağlık Açısından Önemien_US
dc.title.alternativeKefir and Its Importance For Healthen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalFen ve Mühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.contributor.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümüen_US
dc.identifier.volume17en_US
dc.identifier.startpage834en_US
dc.identifier.endpage853en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record