Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorŞevik, Ramazan
dc.contributor.authorGüngör, Buğra
dc.date.accessioned2019-03-08T14:14:47Z
dc.date.available2019-03-08T14:14:47Z
dc.date.issued2019-03-08
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/5515
dc.description.abstractBu araştırmada, Afyonkarahisar İl Sınırı içerisinde bulunan Eber Gölü’nün su kalite parametreleri araştırılarak veritabanı oluşturulmuştur. Su kalite parametrelerinden pH, sıcaklık, koku, bulanıklık, askıda katı madde ve biyokimyasal oksijen ihtiyacı, 2016 Kasım- 2017 Ekim tarihleri arasında, toplam 5 farklı istasyon bölgesinden alınan 50 su örneğinde incelenmiştir. Tüm su örnekleri iyi temizlenmiş cam şişelerde toplanarak analizleri yapılıncaya kadar 4 Cº’ de muhafaza edilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda parametrelerin ortalama değerleri pH 8.43, Bulanıklık 217.67 NTU, Askıda Katı Madde 221.5 mg/L, Biyokimyasal Oksijen İhtiyacı 189.6 mg/L, sıcaklık minimum ve maksimum değerleri 6.54-26.74 Cº, olarak tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlar oluşturulan veritabanına kaydedilip, “www.ebergolu.com” internet adresinden yayınlanmaya başlamıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSu Kalitesi,en_US
dc.subjectSu Kirliliği,en_US
dc.subjectEber Gölü,en_US
dc.subjectVeritabanı,en_US
dc.subjectAfyonkarahisaren_US
dc.titleAfyonkarahisar Çay Eber Gölü’nün Su Kalite Değerlerinin ve Kirlilik Etmenlerinin Araştırılarak Online Veritabanı Oluşturulmasıen_US
dc.title.alternativeEstablıshıng Onlıne Database By Investıgatıng Water Qualıty Values and Pollutıon Factors Of Lake Eber In Çay Afyonkarahisaren_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Esntitüsüen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage66en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster