Güncel Gönderiler: Fen Bilimleri Enstitüsü
Toplam kayıt 936, listelenen: 421-440
-
POMZA İLE ÜRETİLEN HAFİF BETON BLOKLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
(2005)Bu çalışmada Isparta yöresinden alınan pomza malzeme 0-1 mm ve 0-3 mm olmak üzere iki farklı tane boyutunda hazırlanmıştır. Deney örnekleri onbir farklı karışımda hazırlanmıştır. Karışımların ikisinde bağlayıcı olarak (PKÇ ... -
Nötral Ve Nötral Olmayan Öklid Geometrisi Üzerine
(2010)Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, Öklid düzlemi ve Öklid düzlemindeki temel kavramlar özetlendi. İkinci bölümde, üçgenin ve çemberin nötral geometrisi verildi. Üçüncü bölümde, üçgenin ve çemberin nötral ... -
KADİFE BALIĞI (Tinca tinca L., 1758) KÖFTESĐNĐN BUZDOLABI KOSULLARINDA MUHAFAZASI SIRASINDA MEYDANA GELEN BAZI KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK DEĞİSİMLER
(2008)Bu arastırmada, kadife balığının (Tinca tinca L., 1758) balık köftesi yapımına uygunluğu ile isleme sonrası besinsel özelliklerindeki değisimler belirlenmistir. Temin edilen balık materyalleri kıyıldıktan sonra çesitli ... -
MEVCUT BETONARME YAPILARIN DEPREM GÜVENLİĞİNİN İNCELENMESİNDEKİ TEKNİKLER VE BETON DAYANIMININ BELİRLENMESİ
(2005)Günümüzde betonarme yapılar ekonomik olması ve çeşitli amaçlara uygulama alanının fazla oluşu sebebiyle yurdumuzda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, gerektiği şekilde donatılandırılamaz ise tek başına deprem ... -
Bazı X-Dizi Uzayları
(2006)Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm, gerekli olan temel tanım ve teoremlere ayrılmıştır. İkinci bölümde istatistiksel yakınsaklık kavramı gözden geçirilmiştir. Genelleştirilmiş De la Valee -Pousin ortalaması ... -
UÇUCU KÜLÜN TUĞLA KİLLERİNİN SİNTERLEME ÖZELLİKERİNE ETKİSİ
(2005)Bu çalışmada tuğla kiline %30 ile %100 kadar artan oranlarda uçucu kül katılarak deney numuneleri üretilmiştir. Örnekler farklı sıcaklıklarda (950-1000 ve 1100C) pişirilerek pişmiş örnekler üzerinde porozite, bulk yoğunluk, ... -
UÇUCU KÜLDEN ÜRETİLEN SİLİS DUMANI KATKILI GAZBETON ÖRNEKLERİ ÜZERİNE KÜR ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
(2011)Gazbeton, silis kumu, çimento, kireç, alçı ve su ile karıĢıma gözenek oluĢturucu alüminyum tozu ilavesiyle elde edilen ve otoklavda buhar kürü ile sertleĢtirilen, hafif beton grubunda yer alan yapı malzemesidir. Bu çalıĢmada, ... -
FARKLI PAKETLEME TEKNİKLERİNİN, TAVUK PASTIRMASININ BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
(2009)Bu çalışmada çeşitli paketleme metotlarının (aerobik paketleme (AP), vakum paketleme (VP), modifiye atmosferde paketleme (MAP)) ve depolama zamanının (0., 15., 30. ve 60. gün) tavuk pastırmalarının kimyasal, mikrobiyolojik ... -
ASFALT BETONUNDA GRANİT ARITMA ÇAMURUNUN FİLLER MALZEMESİ OLARAK KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
(2011)Atık olarak elde edilen çeşitli ürünlerin depolanması veya doğaya terk edilmesi hızla nüfusu artan ve teknolojik olarak gelişen dünyamız için, çevre kirliliği dahil topluma büyük sorunlar getirmektedir. Atıklar, yeni ... -
CEVİZLİ YAZ HELVASINDA DEĞİŞİK DEPOLAMA SICAKLIKLARINDA MEYDANA GELEN KİMYASAL, FİZİKSEL, MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL DEĞİŞİKLİKLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
(2009)Bu çalışmada cevizli yaz helvasının 3 ayrı sıcaklıkta 120 gün depolanarak bazı kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik ve duyusal kalite değerlerinde oluşan değişmeler araştırılmıştır. Ayrıca bu analizlere ışık tutması açısından ... -
DİYABET HASTALARININ BESLENMESİNDE BESİN DESTEK ÖĞESİ OLARAK KULLANILAN BİTKİ VE BAHARATLAR
(2010)Günümüzde bazı hastalıkların görülme sıklığı giderek artmaktadır. Böyle hastalıklar arasında dikkat çekenlerden biri karbonhidrat toleransının bozulması yani Diabetes Mellitus’dur. Diabetes Mellitus, tüm dünyada en sık ... -
ASFALT BETONUNDA GRANİT ARITMA ÇAMURUNUN FİLLER MALZEMESİ OLARAK KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
(2011)Atık olarak elde edilen çeşitli ürünlerin depolanması veya doğaya terk edilmesi hızla nüfusu artan ve teknolojik olarak gelişen dünyamız için, çevre kirliliği dahil topluma büyük sorunlar getirmektedir. Atıklar, yeni ... -
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME VE TÜKETİCİ DAVRANISLARI
(2009)Bu arastırma Afyonkarahisar ilinde bulunan 2007-2008 eğitim öğretim yılında il ve ilçe merkezlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bağlı değisik bölümlerde okuyan yaklasık 23000 üniversite öğrencisinin besin tercihleri ... -
DOĞAL ANTİMİKROBİYALLERİN ISIL İSLEM GÖRMÜS SUCUKLARIN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
(2010)Bu çalısmada, doğal antimikrobiyaller olan nisin ve sodyum laktatın, ısıl islem görmüs sucukların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi incelenmistir. Çalısmada 100 ppm nisin, 250 ppm nisin, % ... -
Vişne Ve Kirazın Kuruması Sırasında Büzülmenin İncelenmesi
(2010)Bu çalışmada Afyonkarahisar-Sultandağı bölgesinde yetişen kiraz ve vişnenin kuruma ve rehidrasyon kinetiği ile kuruma sırasında meydana gelen büzülme davranışı incelendi. Meyvenin kuruması ve kurutulması literatürde yer ... -
Quark Peyniri Üretiminde Bazı Aromatik Bitki Yağlarının Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
(2011)Quark peyniri, yağsız veya yağ oranı ayarlanmış sütten ya sadece süt asiti ile yada süt asiti fermentasyonu ile birlikte çok az peynir mayasından da yararlanılarak üretilen taze bir peynir çeşitidir. Quark peyniri ülkemiz ... -
Betona sonradan yerleştirilen kimyasal ankrajların eksenel çekme etkileri altında mekanik özelliklerinin incelenmesi
(2013)Ülkemizde son yıllarda meydana gelen depremler sonrası mevcut yapı stoku incelendiğinde, büyük bir çoğunluğunun performans seviyelerinin gerçekleştiremediği ortaya çıkmaktadır. Yeterli performansa sahip olmayan bu tür ... -
Bilgisayar Desteği ile Akarçay Güney Alt Havzasi Yer Alti Suyu Modellemesi
(2013)Bu çalışma Afyon ili sınırları içerisinde bulunan Akarçay havzasının, Afyon Merkez, Çay, Sincanlı, Şuhut, Çay - Eber gölü sınırları ve Akarçay nehrinin güneyinde yer alan bölgeleri kapsamaktadır. Akarçay havzasına ait yer ... -
Kendiliğinden Yerleşen Harçlarda Kullanilan Mineral Katkilarin Yüksek Sicaklik Performansina Etkisi
(2013)Bu çalışmada, farklı agrega ve mineral tipleri kullanılarak üretilen beton numunelerin, yüksek sıcaklık sonrası fiziksel ve mekanik özeliklerinde meydana gelen değişiklikler incelenmiştir. Harç üretimleri 0.50 su/bağlayıcı ... -
Farklı Aromatik Bitkilerle Kaplanmış, Kurutulmuş Ve Tütsülenmiş Etlerin Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması
(2016)Bu çalışmada kurutulmuş, tütsülenmiş etler 5 farklı aromatik bitki ile kaplanmıştır. 1. uygulamada (kontrol) baharatla kaplanmamış kurutulmuş, tütsülenmiş et kontrol grubu kabul edilmiştir. 2. uygulamada (JK) kurutulmuş ...