Gıda Mühendisliği Bölümü
Bu bölümdeki koleksiyonlar
-
Bildiri Metinleri [0]
Konferanslar, toplantılar, paneller, çalıştaylar vb. -
Diğer Çalışmalar [0]
Ders materyalleri, ödev çalışmaları vb. -
Kitap ve Kitap Bölümleri [0]
Kitap ve kitap bölümleri -
Makaleler [7]
Makale, olgu sunumu, editöre mektup vb. -
Projeler [0]
Projeler
Güncel Gönderiler
-
Tin free still (TFS) ambalajlar i̇çerisinde satışa sunulan i̇çeceklerin üst kapaklarının mikrobiyolojik profili
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2021)Bu araştırmada marketlerde, büfelerde, kafelerde, vb. farklı zamanlarda satışa sunulan çeşitli içeceklerin üst kapaklarının mikrobiyal profilinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla Ekim- Haziran ayları arasında toplam ... -
Determination of the hygienic quality of tap waters of Afyonkarahisar province
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2020)In this study, the microbiological and chemical properties of drinking water taken from fountains in the city center of Afyonkarahisar province were investigated. As a result, Escherichia coli was detected in 9 (22.5%) ... -
Farklı çimlendirme süreleriyle üretilen malt sirkelerin bazı kalite özellikleri
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2020)Bu çalışmada; kışlık arpalık maltlardan farklı çimlendirme süreleriyle üretilmiş üç farklı malt sirkesinin bazı kalite özellikleri belirlenmiştir. Sirke örneklerinin kuru madde, asitlik, briks, kül, iletkenlik ve yoğunluk ... -
Physicochemical characteristics and antioxidant capacity of traditional yogurt fortified with grape (vitis vinifera l.) seed extract at different levels
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.12.2019)The aim of this study is to obtain the grape seed extract with high antioxidant activity and to investigate the quality characteristics of traditional yogurts fortified with seed extracts at different concentrations. For ... -
Investigation of some physicochemical and microbiological quality parameters of toast cheese sold retail in Afyonkarahisar province
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.09.2019)In this study, the physicochemical and microbiological quality of toast cheese offered for sale in markets in the center of Afyonkarahisar province was examined. The acidity (pH) and water activity (aw) values of the ... -
Effects of ice cream produced with lemon, mandarin and orange peel essential oils on some physicochemical, microbiological and sensorial properties
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2019)In this study, some physicochemical, microbiological and sensorial properties of ice cream produced with essential oils obtained from lemon (L), mandarin (M), and orange (P) peels at different ratios (0.1%, 0.3%, and 0.5%) ... -
Bütirik asit: Yapısı, özellikleri ve sağlık üzerine etkileri
(2017)Kısa zincirli yağ asitleri; bağırsak lümeninde, sindirilmemiş diyet karbonhidratları gibi çeşitli maddelerin bakteriyel fermantasyonuyla üretilen organik asitlerdir. Fermente edilebilir karbonhidrattan kolonik kısa zincirli ...