Ara
Toplam kayıt 24, listelenen: 1-10
Turizmde sürdürülebilirlik kapsamında cittaslow ve toplum temelli turizm ilişkisinin kavramsal olarak incelenmesi
(2018)
Bu çalışmanın amacı, turizmde sürdürülebilirlik kapsamında Cittaslow felsefesinin
temel amaçları ve ilkelerinin incelenerek Toplum Temelli Turizm (TTT) uygulamaları ile olan
ilişkisinin saptanmasıdır. Araştırma amaçlı ...
Termal otel işletmelerinde islami turizm konseptinin uygulanabilirliği: Yönetsel bir bakış açısı
(2018)
Bu araştırmanın temel amacı, Afyonkarahisar ilinde faaliyet gösteren turizm işletme
belgeli termal otel işletmelerinin Helal turizme yönelik uygulamalarının yönetici bakış açısıyla
değerlendirilmesidir. Araştırma amaçlı ...
İnsan kaynakları yönetimi işlevi olarak personel bulma, seçme ve personeli işe yerleştirme ile ilgili sorunlar: Turizm işletmeleri örneğinde teorik bir inceleme
(İstanbul Aydın Üniversitesi Dergisi, 2018)
Personel bulma, seçme ve personeli işe yerleştirme, insan kaynakları yönetiminin
en önemli ve bir o kadar da zor olan işlevleri arasındadır. Bu araştırmanın amacı,
emek-yoğun özelliğiyle bu önemin daha fazla hissedildiği ...
Duygusal zekânın iletişim becerilerine etkisi: Turizm öğrencileri üzerinde bir araştırma
(Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2018)
Bu araştırmada, lisans düzeyinde turizm eğitimi almakta olan öğrencilerin
duygusal zekâ düzeylerinin iletişim becerileri üzerindeki etkisinin belirlenmesi
amaçlanmıştır. Araştırmanın evreni Afyon Kocatepe Üniversitesi ...
Kültürel mirasın sürdürülebilirliği: Turizm eğitimi veren kurum müfredatları üzerine bir inceleme
(Turizm Akademik, 2018)
Sürdürülebilirlik kavramı genel olarak ekoloji ile bağdaştırılmasına rağmen ekolojik ve çevresel faktörlerin ötesinde daha geniş bir
anlam çerçevesine sahiptir. Özellikle turizmin çevre ve kültür ile sürekli etkileşim ...
Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin workshop etkinlikleri Algısının değerlendirilmesi: Afyon Kocatepe üniversitesi örneği
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2018)
Bu araştırmanın amacı; lisans düzeyinde eğitim gören gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin mutfak workshop etkinlikleri hakkındaki algılama, tutum ve beklentilerinin değerlendirilmesi ve bunların katılımcıların ...
Gastronomi araştırmaları bibliyografyası bildiri, makale, tez 2013-2017
(Gastronomi Araştırmaları Bibliyografyası Bildiri, Makale, Tez 2013-2017 - Detay Yayıncılık, 2018)
Sağlıkla, kültürle, ahlakla ve günlük hayatın her saniyesi ile ilişkili olan yeme içme faaliyetlerinin "profesyonelce ve bilimsel bir disiplinle incelenmesi”, yapılan işin niteliğini artırabilecektir. Hemen her alanda ...
Evaluation of gastronomy and culinary arts students’ perceptions of workshops: A case of Afyon Kocatepe University
(2018)
The purpose of the research is; to determine whether attitudes and expectations of undergraduate-level gastronomy and culinary arts students for culinary workshop activities differ according to the socio-demographic ...
Termal turizm işletmelerinde fiziksel planlama
(Termal Turizm ve İşletmeciliği, Detay Yayıncılık, 2018)
Bu çalışmanın konusunu, termal turizm işletmelerinde fiziksel planlama doğrultusunda ortaya çıkarılmak istenen atmosfer ve bu atmosferi oluşturan uyarıcı değişkenler oluşturmaktadır. Termal turizm işletmelerinde fiziksel ...
İnsan kaynaklarının bir işlevi olarak sendikal faaliyetler ve sorunlar: Turizm işletmeleri üzerine kavramsal bir değerlendirme
(III. Innovation and Global Issues in Social Sciences 2018 (InGlobe), 2018)
Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde işlerin büyük bir bölümünün insan
emeğine dayalı olması nedeniyle turizm sektörünün mevcut başarısında sektör çalışanlarının
katkısını görmezden gelmek mümkün değildir. ...