Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Gastronomi alanında yayınlanan makalelerin bibliyometrik profili (2013-2017)
(Sosyal Bilimler Dergisi - The Journal of Social Sciences, Ocak 2019)
Bu araştırmanın amacı Türkiye’de gastronomi alanında yazılmış makalelerin
bibliyometrik olarak incelenmesidir. Araştırmanın evrenini, Türkiye’de 2013-2017
yılları arasında gastronomi alanında yayınlanan makaleler ...
Gastronomi araştırmaları bibliyografyası bildiri, makale, tez 2013-2017
(Gastronomi Araştırmaları Bibliyografyası Bildiri, Makale, Tez 2013-2017 - Detay Yayıncılık, 2018)
Sağlıkla, kültürle, ahlakla ve günlük hayatın her saniyesi ile ilişkili olan yeme içme faaliyetlerinin "profesyonelce ve bilimsel bir disiplinle incelenmesi”, yapılan işin niteliğini artırabilecektir. Hemen her alanda ...
Türkiye’deki gastronomi müzelerinin turistik sunum farklılıkları açısından araştırılması
(Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2019)
Bu araştırmanın amacı, gastronomi müzelerinin sunum farklılıklarının ortaya konulmasıdır. Bu bağlamda, gezi gözlem tekniği ile Türkiye’de yer alan gastronomi müzeleri ziyaret edilerek veriler toplanmıştır ve müze yetkilileri ...
Turizm kongrelerinde yer alan gastronomi bildirilerinin değerlendirilmesi
(2. Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi, 2018)
Bu araştırmanın amacı turizmde gastronomi alanında yazılmış bildirilerin bibliyometrik olarak incelenmesidir. Araştırmanın evrenini, Türkiye’de 2013-2017 yılları arasında gerek periyodik olarak gerek en fazla iki defa ...
Gastronomi bildirilerinin değerlendirilmesi: Turizm kongreleri örneği, 2013-2017
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2018)
Bu araştırmanın amacı Türkiye’de turizm ana temalı kongrelerde gastronomi alanında yazılmış bildirilerin bibliyometrik olarak incelenmesidir. Araştırmanın evrenini, Türkiye’de 2013-2017 yılları arasında düzenlenmiş turizm ...