Yazar "Gürler, Zeki" için Rektörlüğe Bağlı Birimler listeleme
-
Afyonkarahisar ilinden toplanan manda ve inek sütlerinde listeria türlerinin varlığının belirlenmesi
Listeria spp. doğada yaygın olarak bulunmakta ve halk sağlığı açısından önemli derecede risk oluşturabilmektedir. Bu bakteriler mastitisli hayvanlar, hijyenik olmayan sağım ekipmanları, transport veya depolama esnasında ... -
Afyonkarahisar ili’nde satışa sunulan çupra (sparus aurata) ve levrek (dicentrarchus labrax) balıklarının mikrobiyolojik kalitelerinin araştırılması
Pamuk, Şebnem; Demirel, Yağmur Nil; Gürler, Zeki (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2019)Bu çalışmanın amacı, Afyonkarahisar‟da balıkçılarda satışa sunulan balıkların (çupra ve levrek) mikrobiyolojik kalite düzeylerinin belirlenmesidir. Çalışmada, 14 farklı balıkçıdan rastgele seçilen 82 adet (43 çupra, 39 ... -
Afyonkarahisar’da tüketime sunulan Afyon kaymaklarında bazı patojen bakterilerin aranması
Gürler, Zeki; İpekçioğlu, Volkan (2017)Bu çalışma Afyonkarahisar’daki 9 farklı satış noktasından 2007-2008 yılları arasında ilkbahar, sonbahar ve kış aylarında temin edilen 100 adet Afyon kaymağı örneğinde E. coli, E. coli O157:H7 ve L. monocytogenes’in varlığının ... -
Afyonkarahisar’da tüketime sunulan ambalajlı ve ambalajsız dondurma örneklerinin mikrobiyolojik kalite parametrelerinin araştırılması
Acaröz, Ulaş; Kara, Recep; Gürler, Zeki; Soylu, Ali; Küçükbüğrü, Nurtaç (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2023)Dondurma, yaygın olarak tüketilen yüksek besin değerine sahip bir süt ürünüdür. Bu çalışmada Afyonkarahisar'da pazarlanan ambalajlı dondurma (n:40) ve ambalajsız dondurma (n:40) örneklerinin mikrobiyolojik kalitesi ... -
Afyonkarahisar’dan toplanan çiğ manda sütlerinde Salmonella SPP. varlığının araştırılması
Gıda kaynaklı önemli bir patojen ve zoonoz olan Salmonella spp. et, yumurta, peynir ve çiğ süt gibi hayvansal gıdaları kontamine ederek gıda kaynaklı salgınlara neden olabilmektedir. Yapılan bu çalışmada Afyonkarahisar'da ... -
Detection of Prevence and Contamination Level of Brucella spp. in Local Cheese Produced in Afyonkarahisar, Turkey
Pamuk, Şebnem; Gürler, Zeki (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2014)In this study, it was aim to determine presence and contamination level Brucella spp. in 100 home made fresh white cheese (not brined and aged cheese) with 50 home made and 50 dairy product totaly 100 tulum cheese (aged ... -
Farklı Oranlarda Manda Eti Kullanılarak Üretilen Sucukların Olgunlaşma ve Depolama Aşamalarındaki Bazı Özelliklerinin Araştırılması
Kara, Recep; Akkaya, Levent; Gök, Veli; Gürler, Zeki; Müdüroğlu, Raziye (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012)Yapılan bu çalışmada, farklı oranlarda (A: %100 sığır eti, B: %75 sığır + %25 manda eti, C: %50 sığır + %50 manda eti ve D: %100 manda eti) manda eti kullanılarak sucuk üretilmiştir. Olgunlaştırma süresi sonunda sucuk ... -
Gıdalarda Antibiyotik Kalıntılarının Saptanması için Enzim İmmunoassay Geliştirilmesi
Acaröz, Ulaş; Arslan Acaröz, Damla; Gürler, Zeki (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)Veteriner hekimlikte tedavi ve koruyucu amaçla çok sayıda farmakolojik madde kullanılmaktadır. En yaygın ve bilinçsiz kullanılanlarının başında ise antibiyotikler yer almaktadır. Antibiyotikler, hastalıkların tedavisinde ... -
Manda sütlerinde ICP-MS ile metal ve ağır metal seviyelerinin belirlenmesi
Manda sütü, gıda teknolojisinde kullanılan sütler arasında en yüksek yağ oranına sahiptir. Günümüzde egzoz dumanı, atık su ile sulama, endüstriyel ve madencilik faaliyetleri gibi birçok nedenden dolayı toprakta önemli ... -
Manda Sütünden Gelen Lezzet: Mozzarella
Pamuk, Şebnem; Gürler, Zeki (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2010)Afozzarella peyniri en ünlü İtalyan peynirlerinden birisidir. Genel olarak pizza yapımında kullanılmasının yanında, taze olarak da tüketilen bir peynirdir. Geleneksel olarak manda sütünden üretilmekle birlikte belirli ... -
Somatik hücre sayısının ve mevsimin manda süt kalitesine etkisinin araştırılması
Gürler, Zeki; Karadaş, Erkan; Kozan, Esma; Çelik, Hacı Ahmet; Birdane, Mehmet Fatih; Kara, Recep; Acaröz, Ulaş (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2021)Sütün somatik hücre sayısı (SHS), kimyasal kompozisyonu ve mikrobiyolojik kalitesi çiğ sütün genel kalitesi açısından en önemli özelliklerdir. Çalışmamızda manda sütlerinin mevsimsel olarak SHS, kimyasal kompozisyonu ve ... -
Some physicochemical properties and fatty acid compositions of different originated anatolian water buffaloes milk samples
Gürler, Zeki; Guner, Senem; Dedebaş, Tuğba; Ekiz Ünsal, Teslime (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 01.03.2023)This study was carried out to determine the physicochemical properties and the fatty acid composition of milk samples collected from different originated Anatolian water buffaloes living in the same farm. The fat amounts ... -
Sıçanlarda akrilamid ile indüklenen oksidatif strese karşı taurinin koruyucu etkisi
İnce, Sinan; Acaröz, Ulaş; Arslan Acaröz, Damla; Varol, Nuray; Gürler, Zeki; Küçükkurt, İsmail; Demirel, Hasan Hüseyin; Eryavuz, Abdullah (2018)Bu çalışmada, sıçanlarda akrilamid ile oluşturulan oksidatif strese karşı antioksidan ajan olan taurinin koruyucu etkisinin araştırılması amaçlandı. Toplam 35 Wistar erkek sıçan standart rodent yemiyle beslendi ve 5 eşit ...