Yazar "Çağlar,Abdullah" için Tezler listeleme
-
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME VE TÜKETİCİ DAVRANISLARI
Karaca, K.Esen (2009)Bu arastırma Afyonkarahisar ilinde bulunan 2007-2008 eğitim öğretim yılında il ve ilçe merkezlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bağlı değisik bölümlerde okuyan yaklasık 23000 üniversite öğrencisinin besin tercihleri ... -
AFYONKARAHİSAR İLİNDE YEMEK SEKTÖRÜNDE KULLANILAN KIZARTMALIK YAĞLARIN KULLANILABİLİRLİK DÜZEYLERİNİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ VE KULLANILAN BU YAĞLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI
Duman, Erman (2008)Bu çalışmada Afyonkarahisar ilinde faaliyet gösteren restoran, fast-food ve catering firmalarından alınan toplam 25 adet numunenin önemli yağ asitleri, trans yağ asitleri, peroksit değeri ve serbest yağ asitleri bakımından ... -
Alıç (Crataegus Tanacetifolia, Crataegus Monogyna) Meyvesi Çeşitlerinden Üretilen Marmelat Ve Reçellerin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Vatansever, Hülya (2016)Bu çalışmada, Afyonkarahisar’da doğal olarak yetişen ve sağlık üzerinde olumlu etkileri olan fenolik bileşikler bakımından zengin yabani meyve türlerinden alıç (Crataegus tanacetifolia (Lam.) Pers. ve Crataegus monogyna ... -
DİYABET HASTALARININ BESLENMESİNDE BESİN DESTEK ÖĞESİ OLARAK KULLANILAN BİTKİ VE BAHARATLAR
İnce, Merve (2010)Günümüzde bazı hastalıkların görülme sıklığı giderek artmaktadır. Böyle hastalıklar arasında dikkat çekenlerden biri karbonhidrat toleransının bozulması yani Diabetes Mellitus’dur. Diabetes Mellitus, tüm dünyada en sık ... -
Farklı Ambalaj Materyali ve Probiyotik Kültürle Üretilen Erzincan Tulum Peynirlerinin Depolama Sürecindeki Kalite Özellikleri
Beykaya,Mehmet (2018)Bu araştırmada, Erzincan Tulum peynirinin üretim safhaları göz önüne alınarak, çiğ ve pastörize koyun sütü kullanılarak üretilen peynirlere, probiyotik bakteri ilave ederek (Bifidobacterium animalis ssp. lactis (%0,05), ... -
Farklı Koşullarda Yetiştirilen Tavuklardan Elde Edilen Yumurtalarda Salmonella Spp., Campylobacter Spp. Ve Listeria Spp. Varlığının Araştırılması
Ataseven, Murat (2016)Bu araştırmada, ticari kafes tavukçuluğu, serbest sistem ve köy tavukçuluğu yapılan kümeslerden elde edilen yumurtalarda Salmonella spp., Campylobacter spp. ve Listeria spp. pozitif/negatif analizleri yapılmış ve ... -
KEÇİBOYNUZLU TARHANA ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Işık, Nermin Erol (2010)Bu araştırmada ülkemizde yetişen, besin değeri zengin ve sağlık açısından yararlı bir meyve olan keçiboynuzunun, geleneksel bir gıdamız olan tarhanaya ilavesi ile hem yeni bir ürün elde etmek hem de keçiboynuzu meyvesine ... -
Kekikli Kimyonlu Beyaz Peynir Üretimi
Devranbay, Şükriye (2016)Bu tez çalışmasında üç farklı formülasyonda kekik ve kimyon karışımı kullanılarak beyaz peynir üretimi yapılmış, elde edilen peynirler örneklerinin fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. ... -
Kılıflanmış Sade Ve Baharatlı Mozzarella Peynirinin Olgunlaşma Süresinde Değişimlerinin İncelenmesi
Akarca, Gökhan (2013)Bu araştırmada yüksek nemli mozzarella üretim metodu ile elde edilen mozzarella peynirlerine, haşlama işleminin ardından 3 değişik formulasyonda baharat karışımları ilave edilmiş, yoğurulmuş ve fibroz kılıflara doldurulmuştur. ... -
Quark Peyniri Üretiminde Bazı Aromatik Bitki Yağlarının Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
Korkmaz, Zekeriya (2011)Quark peyniri, yağsız veya yağ oranı ayarlanmış sütten ya sadece süt asiti ile yada süt asiti fermentasyonu ile birlikte çok az peynir mayasından da yararlanılarak üretilen taze bir peynir çeşitidir. Quark peyniri ülkemiz ... -
TÜRKİYE DE ÜRETİLEN ORGANİK UHT SÜTÜN SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ YAĞ ASİTLERİ BAKIMINDAN ARASTIRILMASI
Kara, Hasan Hüseyin (2006)Bu arastırmanın amacı; Türkiye’de üretilen organik sütün sağlık açısından önemli görülen; linoleik asit, α-linolenik asit, KLA, arasidonik asit, EPA, DPA ve DHA bakımından üstünlük ve eksikliklerini ortaya koyarak tüketici ... -
TÜRKİYE’DE ŞİŞELENEN MİNERALLİ SULARIN FİZİKOKİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Bu arasttırmada, Kaynağı ülkemizde bulunan ve piyasaya arz edilen mineralli sularda fiziksel (bulanıklık), kimyasal (toplam sertlik, bikarbonat, karbonat, pH, iletkenlik, kalsiyum, magnezyum, amonyum, potasyum, sodyum, ...