Yazar "Akarca, Gökhan" için Tezler listeleme
-
Değişik bitkilerin taze ve kurusundan elde edilen ekstraktlarının bazı mikroorganizmalar üzerindeki antibakteriyel ve antifungal aktiviteleri
Çapan, Gizem (2020)Gıdalar üretim süreçlerinde çeşitli nedenlerle patojen mikroorganizmalar tarafından kontamine olmakta ve böylelikle gıda bozulmaları ve gıda kaynaklı hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Patojen mikroorganizmaların gıdalar ... -
Değişik Konsantrasyonlarda İlave Edilen Tarhun ve Mercanköşk Ekstraktlarının, Hamburger Köftesinde Bulunması Muhtemel Bazı Gıda Patojenleri Üzerine Etkileri
Ceran, Nurşah (2016)Bu araştırmada hamburger köftelerine 4 öncelikli gıda patojeni (Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella spp. ,Listeria monocytegenes) inoküle edilerek elde edilen numunelere 4 farklı konsantrasyonda mercanköşk ... -
Farklı ağaç reçineleri ile dış yüzeyleri kaplanan yumurtaların bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite özelliklerinin karşılaştırılması
İstek, Ömer (2016)Bu araştırmada; yumurtaların raf ömrünün arttırılması ve mikrobiyolojik kontaminasyonların azaltılması hedeflenerek, gıda sanayiinde hijyenik yönden daha güvenilir ve daha uzun süre tazeliğini koruyan ürünlerin sunulması ... -
Fermente sucuklarda nitrit yerine nisin kullanımının bazı gıda patojenleri üzerine etkileri
Demirkol, Dilek (2019)Bu araştırmada, farklı oranlarda nitrit ve nisin ilaveleriyle üretilen sucuk hamurlarına et ve et ürünlerinde gelişmesi muhtemel dört öncelikli gıda patojeni(Escherichia coli, Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Listeria ... -
Geleneksel Afyonkarahisar ekmeği üretiminde kullanılan hamurların fizikokimyasal özellikleri ile hamur fermantasyonunda rol alan mayaların izolasyon ve tanımlanması
Denizkara, Ayşenur (2021)Bu araştırmada Afyonkarahisar bölgesinde faaliyet gösteren fırınlardan temin edilen 25 farklı ekşi hamur örneğinin fizikokimyasal bileşenleri ile ekşi hamur içerisindeki mevcut maya türlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. ... -
Kılıflanmış Sade Ve Baharatlı Mozzarella Peynirinin Olgunlaşma Süresinde Değişimlerinin İncelenmesi
Akarca, Gökhan (2013)Bu araştırmada yüksek nemli mozzarella üretim metodu ile elde edilen mozzarella peynirlerine, haşlama işleminin ardından 3 değişik formulasyonda baharat karışımları ilave edilmiş, yoğurulmuş ve fibroz kılıflara doldurulmuştur. ... -
Lactobacillus Acidophilus ve Bifidobacterium Bifidum Türlerinin Manda ve İnek Sütünden Elde Edilmiş Mozzarella Peynirlerinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
Yıldırım, Gamze (2019-03-01)Bu araştırmada yüksek nemli mozzarella üretim metodu kullanılarak, inek sütünden, manda sütünden mozzarella peyniri üretilmiş, Lactobacillus acidophilus ile Bifidobacterium bifidum kültürleri ilave edilerek inek ve manda ... -
Probiyotik bakteri ilavesi ile üretilen ayranların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
Hayatoğlu, Fatma (2021)Bu araştırmada, öncelikle Türk toplumu başta olmak üzere tüm Dünyada bolca tüketilen bir içecek olan ayrana; ürünün fonksiyonelliğini ve yararlılığını daha da artırmak adına probiyotik bakteri ilavesi gerçekleştirilmiştir. ...