Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Kılıflanmış Sade Ve Baharatlı Mozzarella Peynirinin Olgunlaşma Süresinde Değişimlerinin İncelenmesi
(2013)
Bu araştırmada yüksek nemli mozzarella üretim metodu ile elde edilen mozzarella peynirlerine, haşlama işleminin ardından 3 değişik formulasyonda baharat karışımları ilave edilmiş, yoğurulmuş ve fibroz kılıflara doldurulmuştur. ...
Küme Dizilerinin Lacunary İstatistiksel Yakınsaklığı
(2013)
Bu tez çalışması altı bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölümde, çalıştığımız konu ile ilgili kavramların tarihsel gelişiminden bahsedilmiştir. İkinci bölümde, çalışmamız için temel teşkil eden tanım, notasyon ve teoremler ...
Karbon Tetraklorür’ün Karaciğerde Meydana Getirdiği Toksikasyona Karşı Lıquıdambar Orıentalıs'ten Elde Edilen Ekstrelerin Koruyucu Etkisinin Araştırılması
(2013)
Bu çalışmamızda Liquidambar orientalis'ten elde edilen ekstrelerin (Sığla Yağı) ratlarda CCl4’e maruz bırakılmış karaciğeri koruyucu etkisinin olup olmadığı araştırılmıştır. Deneysel çalışmamız 5 gruptan oluşmuştur. Deney ...