Yazar "Kara, Recep" için Tezler listeleme
-
Çiğ köftelerde (etsiz) mevsime bağlı aflatoksin b1, toplam aflatoksin (b1+b2+g1+g2) ve okratoksin a varlığının araştırılması
Çiftçi, Elif Reyyan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 12.07.2021)Çiğ köfte, ülkemizde severek tüketilen geleneksel bir üründür. Ticari üretimde kıyma kullanımı yasak olup, genel olarak ince kıyılmış bulgur ve baharatların karıştırılmasından oluşur. Bileşimine giren bulgur ve baharatların, ... -
Diyet kliniğine başvuran bireylerin gıda katkı maddelerine karşı tutum ve davranışlarının araştırılması
Or, Merve (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 12.07.2021)Sağlığın temelini oluşturan en önemli unsurlardan biri sağlıklı beslenmedir. İnsanların büyüme ve vücudunun gerekli işlevleri yerine getirebilmesi, dış etkenler ve hastalıklarda immün sistemin dayanıklı olabilmesi adına ... -
Doğal Koşullarda ve Isıl İşlemi Uygulanarak Üretilen Türk Sucuklarında Salmonella Typhımurıum’un Gelişimi
Kara, Recep (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2007)Yapılan bu çalışmada doğal koşullarda ve ısıl işlem uygulanmış Türk sucuklarında S. typhimurium’un canlı kalma süresi araştırılmıştır. Bu amaçla hazırlanan sucuk hamuruna 104 kob/g ve 106 kob/g düzeylerinde S. typhimurium ... -
Geleneksel Bir Peynir: Afyon Tulum Peynirinin Karakterizasyonu ve Deneysel Olarak İnokule Edilen Brucella Abortus ve Brucella Melitensis Suşlarının Üreme ve Canlı Kalma Yeteneklerinin Araştırılması
Kara, Recep (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2011)Yapılan bu çalışmanın ilk bölümünde Afyonkarahisar’da 3 farklı tulum peyniri üreticisine geleneksel metotla imal ettirilen Afyon Tulum peyniri örneği (A, B, C grubu) ve A.K.Ü. Veteriner Fakültesi Besin/Gıda Hijyeni ve ... -
Tedavi amaçlı kullanılan bazı bitki çaylarının total antioksidan ve total oksidan aktiviteleri ile mineral içeriğinin araştırılması
Yalçın, Ceyda Nur (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 28.07.2023)Bu çalışmada Afyonkarahisar ve Kütahya il merkezlerinde aktarlarda/pazarda satışa sunulan tedavi edici amacıyla kullanılan bitkilerde (adaçayı, ıhlamur, kekik, yeşil çay) 20’şer örnek olmak üzere toplam 80 örnekte ağır ... -
Toprak kaplarda üretilen farklı tür yoğurtlarda ağır metal migrasyonunun belirlenmesi
Gürel, Fatma Nur (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 25.01.2024)Bu çalışmada, inek, koyun ve manda sütlerinden çömleklerde yoğurt mayalanmış ve bu yoğurtlardan 2., 4., 6., 8., ve 10. günlerde numune alınarak çömlekten yoğurda geçen Al, Cr, Mn, Fe, Co, Cu, Zn, Cd ve Pb düzeyleri ... -
Toprak kaplarda üretilen farklı tür yoğurtlarda ağır metal migrasyonunun belirlenmesi
Gürel, Fatma Nur (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 25.01.2024)Bu çalışmada, inek, koyun ve manda sütlerinden çömleklerde yoğurt mayalanmış ve bu yoğurtlardan 2., 4., 6., 8., ve 10. günlerde numune alınarak çömlekten yoğurda geçen Al, Cr, Mn, Fe, Co, Cu, Zn, Cd ve Pb düzeyleri ... -
Tüketime sunulan Afyon tulum peynirlerinde aflatoksin m1 seviyesinin mevsimsel olarak araştırılması
Akgül, Merve (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 12.07.2021)Tulum peyniri ülkemizde beyaz peynir ve kaşar peynirinden sonra en çok üretilen ve severek tüketilen bir peynir çeşididir. Süt hayvanlarının Aflatoksin içeren yemlere ile beslenmesine bağlı olarak elde edilen sütler AFM1 ... -
Tüketime sunulan koyun ve keçi peynirlerinde Süt türünün araştırılması
Zeynab, Sadıgzade Zengin (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 19.07.2019)İnsan beslenmesi için önemli besin unsurlarını içerdiğinden dolayı süt ve süt ürünleri oldukça önemlidir. Süt ürünleri içerisinde peynir ve çeşitleri önemli bir yer tutmaktadır. Bu peynir çeşitliliği içerisinde geleneksel ... -
Tüketime sunulan piliç etlerinde campylobacter jejunı, campylobacter colı ve campylobacter ları varlığının araştırılması
Arpacı, Fidan Didem (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 23.02.2022)Dünya’da gıda kaynaklı bakteriyel hastalıklar arasında en yaygını olarak rapor edilen Campylobacter spp.’nın kanatlı barsak florasında yüksek düzeyde bulunmasının yanında, sığır ve koyun gibi çiftlik hayvanlarının barsak ... -
Tüketime sunulan yoğurt ve ayranlarda ağır metal varlığının araştırılması
Gördes Baş, Hacer (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 05.08.2020)Bu çalışmada kullanılan farklı markalara ait yoğurt ve ayran örnekleri Şubat-Haziran 2019 tarihleri arasında Afyonkarahisar il ve ilçelerinden temin edilmiş ve analiz için 40 adet yoğurt ve 40 adet ayran olmak üzere toplam ... -
Uht-sterilize sütlerde antibiyotik kalıntısı ve kalite parametrelerinin araştırılması
Al-Gburi, Nabaa Ahmed Mahmood (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 28.07.2023)Yapılan bu çalışmada tüketime sunulan tetrapak ambalajlı UHT steril sütlerde (sade, çilekli, çikolatalı) hayvan sağlığında kullanılan antibiyotiklerin kalıntı varlığı ile süt kalitesinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu ...